Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2001 00:00


Haberin Devamı

GAZİPAŞA

Tiryakinin koleksiyonu

Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'nden emekli olan Şükrü Akçıl'ın sigara ve kibrit koleksiyonu görenleri şaşkına çeviriyor. 1940-1950 yıllarına ait 500 çeşit kibrit ile 1968'den bu yana çıkan yerli ve yabancı sigaraların yer aldığı koleksiyona Akçıl da gözü gibi bakıyor. Evinin bir köşesini sigara ve kibrit paketleri için ayıran Şükrü Akçıl, bugüne kadar ilçede düzenlenen çeşitli fuarlarda koleksiyonunu tanıttığını söyledi. Akçıl'ın kolleksiyonunda 300 çeşit ağızlık ve nargile de bulunuyor.

AĞLASUN

Hastanenin jesti

BURDUR Devlet Hastanesi tarafından Ağlasun Sağlık Merkezi'ne bir röntgen cihazı hibe edildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Özeren ile Devlet Hastanesi Başhekiminin ortak çabalarıyla ilçeye gönderilen cihaz, Dr. Uğur Erkal tarafından teslim alındı. Artık her türlü röntgen işleminin ilçede yapılabileceğini söyleyen Sağlık Merkezi yetkilileri, ‘‘Vatandaşlarımız çevre il ve ilçelere taşınmaktan kurtuldu’’ dedi.

MANAVGAT

Altyapı atağı

MANAVGAT'ın Ilıca Beldesi'nde altyapı çalışmaları hızlandı. Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, öncelikle Ilıca-Kumköy-Side yolunun genişletilerek asfaltlanacağını söyledi. Belde girişindeki 30 kilometre uzunluğundaki yolun da çift şerit olması için çalışmaların başlatıldığını kaydeden Ünal, ‘‘Ilıca pazar yeri inşaatı da bitirildi. Burayı tuvalet ve zabıta kulübeleri yapımından sonra yakında hizmete açacağız’’ dedi.

KORKUTELİ

El emeği göz nuru

KORKUTELİ Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticilere yönelik boyama semineri düzenledi. İstanbul'da yaşayan kumaş boyama hocası Gülsen Coşkay tarafından üç gün boyunca Halk Eğitim Merkezi çalışanlarına boyama dersleri verildi. 21 kursiyerin katıldığı derslerde kumaş, cam, ahşap üzerine boyama teknikleri anlatıldı. Kurs öğretmenleri, aldıkları seminerden sonra öğrencilerine boyama işinin farklı tekniklerini öğreteceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!