Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

ISPARTA

Alerji laboratuvarı

ISPARTA Devlet Hastanesi'nde alerji laboratuvarı hizmete girdi. Uzun zamandır eksikliği hissedilen laboratuvar cildiye uzmanı Dr. Semra Artun başkanlığındaki bir heyet tarafından kuruldu. Laboratuvarın hizmete girmesiyle birlikte deri testlerine başlandığını söyleyen Dr. Artun ‘‘Solunum, temas ve gıda yoluyla alınan maddeler alerjiye neden olabilir. Tam otomatik cihazlarla artık bu rahatsızlığı ortadan kaldırabileceğiz’’ dedi.

BURDUR

Suya zam yok

Burdur Belediye'sinin gelirlerini artırmak için 2001 yılı fiyat ayarlamalarını görüşen belediye meclisi, suya zam yapmadı. Başkan Nejdet İlgün yönetiminde toplanan meclis, ilköğretim okulları ile sanayide uygulanan tahditlerin kaldırılmasını kararlaştırırken, içmesuyu fiyatları geçen yılla aynı kaldı. Toplantıda ekmek ve ulaşım zamları ise konuşulmadı. Belediye Başkanı Nejdet İlgün, zorunlu olmadıkça hiçbir hizmete zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

ALANYA

Pazar el yakıyor

Alanya'da Ramazan nedeniyle semt pazarlarındaki sebze-meyve fiyatları katladı. Pazarlardaki anormal fiyat artışından pazarcı esnafını sonumlu tutan vatandaşlar, ‘‘Bir hafta önce aldığımız mal, bir hafta sonra yüzde 100 zamlandı. Bunlar fırsat düşkünü. Belediye neden ilgilenmiyor. Anlamıyoruz’’ dedi.

NE YAPALIM

Halden pahalı mal aldıkları için kendilerinin de zorunlu olarak fiyat ayarlamasına gittiklerini belirten pazarcı esnafı ise şöyle konuştu: ‘‘Ramazanda fasulyeyi 750, domatesi ise 300 bin liraya alabiliyoruz. Biz ne yapalım.’’

GAZİPAŞA

Kermes düzenlendi

Gazipaşa'da, Belediyespor Kulübü yararına bir kermes düzenlendi. Kaymakam Ali Kazgan, Cumhuriyet Savcısı Turgay Özcan, kulüp yöneticileri, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Bekir Akyol, herkesi alışveriş yapmaya çağırdı.

Belediyespor Kulübü'nün başkanlığını da yürüten Akyol, ‘‘Sosyal gelişme açısından spor çok önemli. Bu nedenle kulübümüze herkesin karınca kararınca yardımcı olması lazım. Kermes de bu amaçla düzenlendi. Onun için buradan bol bol alışveriş yapın’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!