Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

KAŞ

Fotoğrafla balık avı

Antalya'nın Kaş İlçesi ilginç bir yarışmaya evsahipliği yaptı. Türkiye'nin dört bir yanından katılan fotoğraf sanatçıları, sualtında en güzel görüntüleri yakalamak için kıyasıya yarıştı. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ulusal Fotoğrafla Balık Avlama Yarışması'na 16'sı bayan 43 kişi katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmanın ödül töreninde konuşan Sualtı Federasyonu Başkanı Harun Sevinç, tüm yarışmacıları kutladı. Yarışmada, Su altı fotoğraf dalında a ve b sınıfında Orhan Aytür, c sınıfında Rıza Birkan, Sualtı video görüntüsünde ise Bengiz Özdereli birinci oldu.

ALANYA

Almanlara muz dersi

AKDENİZ Muz Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sipahioğlu, Alanya Türk-Alman Derneği üyelerine yerli muz dersi verdi. İlçede yaşayan Almanların sorunlarının ele alındığı toplantıda konuşan Sipahioğlu, muz ithalinin yerli muzu olumsuz etkilediğini söyledi.

FAZLA KALORİ

Gazipaşa, Alanya ve Anamur bölgelerinde yetişen yerli muzun çikita muzdan daha fazla kaloriye sahip olduğunu söyleyen Sipahioğlu, ‘‘Yerli muzun önü açılmalıdır. Böylece Türk ekonomisine büyük katkı sağlanır’’ dedi.

BELEK

Sağlık taraması

Antalya Lions Kulübü'nün gönüllü sağlıkçıları Belek'te öğrencilere sağlık taraması yaptı. Antalya Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı Başkanı Doç. Dr. Duran Canatan başkanlığında yapılan taramada 101 öğrenciye talasemi testi uygulandı.

Canatan, testlerde 26 öğrencide talasemi hastalığına rastladıklarını belirtti.

n GAZİPAŞA

Elma para etmiyor

GAZİPAŞALI elma üreticisi,yazın çok sıcak geçmesi nedeniyle ürün kalitesinin düştüğünü söyledi. Topladıkları elmaları serin yerlerde korumaya çalıştıklarını ifade eden üreticiler, ‘‘Ne kadar serin yerde tutmaya çalışsak da ürünümüz sıcaktan etkilendi’’ dedi.Bu yüzden tüccarın elma fiyatını düşük tuttuğunu söyleyen üreticiler, ‘‘İklim sıcak olunca ürün de erken yetişiyor. Validen malımızı saklayacak depo istedik, 'gereğini yapalım' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!