Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

GAZİPAŞA

Kızların çeyizi çilekten

EĞİRDİR

Depo fiyatları

Eğirdir Belediye Encümeni 2000-2001 elma sezonunda 60'ıncı Yıl Soğukhava Deposu'nda uygulanacak fiyatları belirledi. Encümen ekimden başlamak üzere depoda bekletilecek elmanın fiyatını 18 bin lira artı KDV olarak belirledi.

Bu fiyat forklift kullanılmaması halinde 16 bin artı KDV olarak uygulanacak.

GazİpaŞa'da üretimi giderek yayılan çilek, özellikle evlenme çağındaki kızları sevindiriyor. Yaklaşık 3 bin 500 dönüm alanda ekimi yapılan çileğin pazara gelinceye kadar her aşamasında çalışan kızlar, günlük 3.5-4 milyon lira yevmiye ile çeyiz parası biriktiriyor.

KIZLAR DAHA VERİMLİ

Yılın 10 ayında iş bulabilen kızlar, ‘‘Çilek bize ekonomik bağımsızlık kazandırdı. İstediğimizi alabiliyoruz’’ derken, üreticiler ise kızların erkeklerden daha verimli olduğunu söylüyor.

ISPARTA

Anlamlı ziyaret

Isparta Valisi İbrahim Daşöz, Şehit ve Gaziler Anma Haftası nedeniyle Şehit ve Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Şehitler ve gaziler için albüm hazırlandığını belirten Vali Daşöz, ‘‘Şehit ve gazilere verilen rütbe en yüce rütbedir. Bu ülke için can veren şehitlerimiz ile gazilerimiz hep kalbimizde’’ dedi. Daşöz, duygulu anların yaşandığı ziyarette, şehit aileleri ile gazilere çeşitli hediyeler verdi. Güney Anadolu Gaziler Derneği Başkanı Tamer Bilir de, Vali'ye dernek rozeti taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!