Boğazlardan geçiş talebi olmadı

Güncelleme Tarihi:

Boğazlardan geçiş talebi olmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2022 07:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Montrö hükümlerinin uygulandığını belirterek, “Montrö ne diyorsa bunu uyguladık, bundan sonra da uygulayacağız. Bugüne kadar boğazlardan herhangi bir geçiş ve geçiş talebi olmadı” dedi.

Haberin Devamı

Kabine Toplantısı sonrası gazetecinin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Kıyıdaş olan, olmayan bütün ülkeleri Boğazlardan savaş gemisi geçirmemesi konusunda uyardık. Türkiye savaşın tarafı ise tasarruf Türkiye’dedir. Türkiye savaşın tarafı değilse, savaşa taraf ülkelerin gemilerini boğazdan geçirmeme yetkisi var. Savaş gemisi Karadeniz’deki üssüne geri dönüyorsa geçiş engellenmiyor. Biz Montrö hükümlerini uyguluyoruz. Montrö ne diyorsa uyguladık, bundan sonra da bunu uygulayacağız. Bugüne kadar boğazlardan herhangi bir geçiş ve geçiş talebi olmadı.”

BLINKEN’LE GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Dışişleri Bakanlığı görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeler çerçevesinde ortaya çıkan insani durum ve ateşkesin sağlanması konularının ele alındığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!