Boğaziçi şıngır mıngır

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi şıngır mıngır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği III. Uluslararası Boğaziçi Festivali bugün ‘‘Boğaziçi'nde Hoşgörü İmparatorluğu'' adlı tarihi ve müzikal prodüksiyonla başlıyor. 29 Haziran'a kadar sürecek ve beş ayrı mekanda gerçekleşecek festival kapsamında 30 konser dinlenebilecek, 1600 sanatçı ağırlanacak.

Bu yıl Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Yıldız Sarayı, Emirgan Beyaz Köşk ve Küçük Çamlıca Köşkleri olmak üzere beş farklı mekanda gerçekleştirilecek ‘‘III. Uluslararası Boğaziçi Festivali'' Telsim'in sponsorluğunda düzenleniyor.

Dünya müziğinden flamenkoya, operadan baleye, Irish Dance'den pop müziğe, dans ve ritim şovlarından Balkan müziklerine, rock ve poptan caz ve blues'a, senfonik konserlerden geleneksel müziğe uzanan geniş bir program sunan 3. Uluslararası Boğaziçi Festivali'nin bu yılki ağır topu pop müziğin efsanevi yıldızı Gloria Gaynor. Dünyanının birçok ülkesinde kendi dillerine çevrilerek söylenen ‘‘Reach Out'', ‘‘I Will Survive'' ve ‘‘How High The Moon'' gibi şarkıların sahibi, disko karliçesi Gaynor pazar akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda bir konser verecek.

Festival'in ağırlayacağı bir başka efsane de Grammy Ödüllü trompetçi Chuck Mangione. İstanbullular sanatçının cazdan popa, klasik müzikten funk'a uzanan müziğiyle festival sayesinde tanışacak.

Genel sanat yönetmenliğini Arda Aydoğan'ın yaptığı ve Aytaç Manizade tarafından sahneye konulan W.A. Mozart'ın ‘‘Saraydan Kız Kaçırma'' operası, Men at Work, Flamenco Pasion, Keziah Jones, Çin Ulusal Balesi, Fahir Atakoğlu, Sawt El Atlas & Mariam Mursal, Eva Lindt, Koçani Orkestar, Laço Tayfa ve Azerbaycan Devlet Balesi; 3. Uluslararası Boğaziçi Festivali'ni şenlendirecek topluluk ve sanatçılardan bazıları.

Bilet fiyatları: 10, 8, 6 ve 4 milyon TL. Bilet satış noktaları: CRR (0212 232 98 30), AKM (0212 251 56 00), Vakkorama Taksim (0212 251 28 88) - Akmerkez (0212 282 09 65) - Suadiye (0216 350 87 42), Bakırköy Carousel (0212) 570 84 34, Uzelli Müzik (0216 441 70 08) ve Yayla Sanat Merkezi (0216 383 99 20)

Bugünkü program

‘‘Boğaziçi'nde Hoşgörü İmparatorluğu''

İzleyenleri Osmanlı İmparatorluğu tarihi içinde müzikal bir yolculuğa çıkarmayı amaçlayan ve aynı zamanda genel sanat yönetmenliğini yapan Arda Aydoğan tarafından sahneye konan gösterinin müzikal direktörlüğünü Orhan Şallıel üstlenmiş.

Senfonik orkestrasyonları ve orkestra şefliği de Orhan Şallıel tarafından yapılan ‘‘Boğaziçi'nde Hoşgörü İmparatorluğu'' adlı yapıma; Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ve Korosu, Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi Korosu, Saint Esprit Latin Katolik Kilise Korosu, Feriköy Surp Vartanantz Kilise Korosu, Los Paşaros Sefaradis, Taşkın Savaş Müzik Topluluğu ve Yarkın Türk Ritm Topluluğu katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!