Boğaz’daki esrarengiz köpek katilini bulun

Güncelleme Tarihi:

Boğaz’daki esrarengiz köpek katilini bulun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2006 00:00

İstanbul’un Baltalimanı semtinde 11’i sahipli, tam 31 kedi ve köpek, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendi. Semt sakinleri panik içinde. Sokağa saçılan, evlerin bahçelerine atılan zehirli yiyecekler mahallede tedirginlik yarattı. Açığa atılan zehirlerden çocukların da zarar görmesinden korkuluyor.

İSTANBUL’da Boğaziçi’nin güzide semtlerinden Baltalimanı’nda 3 Temmuz pazartesi günü 11 sahipli, 20’si belediye tarafından kısırlaştırılmış ve aşılatılmış toplam 31 hayvan zehirlendi. Sahipli, aşı karneli 9 köpek ve 6 kedi evlerinin bahçesinde, diğerleri mahallenin sokaklarında can verdi. Katliamdan sadece semt sakinlerinin "Herkül" adını verdiği sokak köpeği, can çekişirken çağırılan veterinerin kalbine iğne yapması sayesinde kurtuldu. Sokak ve evlerin bahçelerine atılan zehirli yiyeceklerin çocukları da zehirleyeceği endişesini taşıyan mahalle sakinleri, bir apartman sahibi ve kapıcısından şüpheleniyor. On mahalle sakini, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na verdikleri şikayet dilekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Dilekçede zehirleme olayından kapıcı M.Ç. ile apartmanın sahibi ve yöneticisi Y.Ç. suçlanıyor. Kedi ve köpekleri katledilen vatandaşlar da Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na giderek 59-50 sayılı dilekçelerle suç duyurusunda bulundu.

Köpek sahibi kadını dövdüler

ZEHİRLENEN bazı hayvanlar Çam Fıstık Sokak’taki koruluğa atıldı. Kedi ve köpeği zehirlenen bir vatandaş, koruya gittiğinde savcılığa verilen dilekçede suça azmettirmekle suçlanan kişi tarafından darp edildiğini ileri sürdü. Güvenlik nedeniyle açık adını vermeyen hayvansever A.K. Adli Tıp’tan saldırıya uğradığına dair rapor aldı. Koruda 9 ölü köpek gördüğünü söyleyen A.K. yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Hayvanlarım zehirlenince panik içinde sokağa çıktım. Birçok hayvan ölmüştü. Komşular yan apartmanın kapıcısından şüpheleniyordu. Kapıcı M. ile karşılaştım. ’Ben yapmadım, dört köpek elimde can verdi, koruya gömdüm, istersen göstereyim’ dedi. Koruda ölü köpeklerin arasında yavruları da gördüm. Dönüşte emekli MİT Müsteşarı ve ağır ceza hakimi olduğunu iddia eden Y.Ç. ile karşılaştım. Aniden vurup hakaret etmeye başladı. Kapıcı ve bir güvenlik görevlisi kollarımdan tutuyordu. Çığlık atınca yoldan geçenler beni kurtardı. Cep telefonumdan 155’i aradım, polis geldi. O sırada Y.Ç. cep telefonundan bir yeri arayıp telefonu polis memuruna verdi. Memurlar ’Peki efendim, emredersiniz efendim’ dediler. Y.Ç. bırakıldı. Bu arada Y.Ç.’nin kızı camdan ’Sen bittin, seni süründüreceğiz’ diye bağırıyordu."

Evde kalanlar kurtuldu

Katliamda bahçede değil de evde kalan köpekler kurtuldu. Bir anlamda şanslı köpeklerin sahipleri, Dilara Ezber ve köpeği Duman, Nilgün Ezber ve katliamda kalbine iğne yapılarak kurtarılan sokak köpeği Herkül, İklim Bilgin ve katliamdan kurtulan Raca ve Azra Kohen de köpeği Plato ile ilgili haklarını arayacaklarını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!