Bodrumdan Yunan adalarına vizesiz turlar 19 Mayıs'ta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdan Yunan adalarına vizesiz turlar 19 Mayısta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2001 00:00


Türkiye ile Yunan adaları arasında ilk kez geçen yıl başlayan günübirlik vizesiz turlara, bu yıl da 19 Mayıs'tan itibaren başlanacağı öğrenildi. Bodrum'dan 19 Mayıs Cumartesi günü kalkacak 'Cruise' tipi gemi, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Patnos adalarına Türk turistleri günübirliğine vizesiz götürecek.

Akdeniz'de tur düzenleyen STG Cruises firması Direktörü Semih Adıyaman'dan aldığı bilgiye göre, bu yıl Yunan adalarına günübirlik seferler, Yunanistan'ın Epirotiki Hdyroiki ve Türkiye'den Simena Turizm'in kurduğu ortaklık tarafından organize edilecek.

SEFERLER ÇEŞİTLENDİ

Geçen yıl yalnızca Bodrum'dan düzenlenen seferler, bu yıl cumartesi günleri Bodrum-İstanköy, pazar günleri İstanköy-Sömbeki (Simi), pazartesi günleri Bodrum-Rodos-Sömbeki, salı, perşembe ve Cuma günleri Rodos-Sömbeki ve çarşamba günleri Fethiye-Rodos arasında gerçekleştirilecek.

400 kişilik gemilerdeki 'free shoplar'ı Setur firması işletecek. Gemide gazino da bulunacak.

Günübirlik gezi fiyatlarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 90 dolar olacağı, ilk hafta turuna bilet alacaklara 'bir bilet de bizden' ayrıcalığı sunulacağı kaydedildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın bu yıl Türk vatandaşlarına Yunanistan'ın bir kıyısında 24 saat kalma olanağı tanıyacağı, 24 saat bir limanda kalanların ertesi gün Yunanistan'ın başka bir limanında kalabileceği ifade edildi.

Yunan adalarına günübirlik turların 15 Eylül'e kadar süreceği bildirildi. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!