Bodrum'dan İstanköy'e yüzmeye kalktı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdan İstanköye yüzmeye kalktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2009 15:22

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nden yüzerek Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na kaçmak isteyen garson 34 yaşındaki Nihat Ok, sürüklendiği Kara Ada'da donmak üzereyken bulundu.

Evli ve iki çocuk babası Nihat Ok, “Beş gün önce Bodrum’a geldim. Çocuklarım aç. Para bulup organizatörlere veremediğim için yüzerek İstanköy Adası’na geçmek istedim” dedi. Muşlu olan Nihat Ok, sahil güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alınıp Bodrum’a getirildi.
Bodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmek isteyen evli ve iki çocuk babası garson Nihat Ok’un umut yolculuğu az kalsın ölümle sonuçlanıyordu. İşsiz olan garson Ok, üç gün önce geldiği Bodrum’dan 10 TL’ye satın aldığı deniz yatağıyla cumartesi gecesi saat 21.30 sıralarında Tavşan Burnu’ndan denize açıldı. 2 mil ilerleyen Nihat Ok, fırtına çıkması, 3 metreyi aşan dalgalar ve akıntı nedeniyle, yatağı ters dönüp hava kaçırınca yoluna yüzerek devam etmek istedi. Garson Ok, 2 mil de yüzerek ilerledikten sonra, akıntıyla Bodrum'a 4 mil uzaklıktaki Kara Ada’ya doğru sürüklenmeye başladı. Gece yarısı saat 03.00 sıralarında İstanköy sandığı Kara Ada’ya çıkan Ok, yarı baygın halde donmak üzereyken bulundu.

Kara Ada Turistik Tesisleri’nde görevli 29 yaşındaki Onur Orhanoğlu, tarafından bulunan Nihat Ok'a önce ılık suyla duş aldırıldı, ısınması sağlandı. Ardından çay ve yemek verildi.

“KİMSE BENİ BU YOLDAN GERİ DÖNDÜREMEZ”

Temiz ve kuru kıyafetler verilen garson Nihat Ok’u sabah saatlerinde Kara Ada sahilinde ilk kez DHA muhabirleri görüntüledi.

2003 yılında da yasa dışı yollardan Fransa’ya gittiğini ve iki yıl kaldıktan sonra sınır dışı edildiğini anlatan Nihat Ok, yaşadıklarını anlatırken şunları söyledi:
“Beş gün önce de Bodrum’a geldim, iş aradım ama bulamadım. Çocuklarım aç. Para bulup organizatörlere veremediğim için yüzerek İstanköy Adası’na geçmek istedim. Cebimde 40 TL vardı. 10 TL’sine süpermarketten deniz yatağı, kalanıyla da yiyecek ve su aldım. Bunları poşete doldurdum, deniz yatağının üzerine koydum ve kulaç atarak yola çıktım. Kara Ada’yı geçince birden fırtına çıktı, deniz yatağım hava kaçırıp batttı. Ardından yaklaşık 3- 4 saat dalgalarla mücadele ettim. Altı yıl önce Bodrum’a geldiğimde garsonluk yaparken yüzme öğrenmiştim, çok işime yaradı. Fırtınada deniz yatağı batınca saatlerce yüzerek adaya çıktım. Önce bu adanın İstanköy olduğunu zannettim ama beni bulanlar Türkçe konuşunca Kara Ada’da olduğumu öğrendim. Şu anda çok iyiyim akşam saatlerinde Bodrum’a dönmeyip Yunanistan’a yine yüzerek geçmek için çare arayacağım. Beni kimse yolumdan geri döndüremez, yine gideceğim.”

‘YİNE GELECEĞİM’ DEDİ

Sahil güvenliğe ait Başçavuş Efkan Sayın yönetimindeki 1 Nolu Sahil Güavenlik botuna üstü aranıp gözaltına alınan Nihat Ok, sonra Bodrum’a getirildi. Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan Nurettin Ok, ifadesi alınmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürüldü.

Nihat Ok, Kara Ada'dan ayrılırken kendisini donmak üzereyken bulan Onur Orhanoğlu ile vedalaşırken ona “Merak etmeyin iki üç gün sonra yine burdan geçeceğim. Size uğrayabilirim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!