Bodrum'daki villa vurgununda ilk tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdaki villa vurgununda ilk tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 12:51

MUĞLA'nın Bodrum ve Aydın'ın Didim İlçeleri'nde 80'e yakın İngiliz ve İrlandalı aileden, yaklaşık 4 milyon pound toplayarak sahte evrak ve tapularla lüks villa sattığı iddiasıyla aranan 30 yaşındaki K.C.A., avukatları ile birlikte Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. K.C.A., ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. K.C.A.'nın hakkında yakalama emri çıkarılan karısı 40 yaşındaki H.B.'nin ise, Multipl Skleroz (MS) hastası olduğu ve tedavi gördüğü, bu nedenle teslim olmadığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Bodrum ve Didim'de, sahte tapu ve evrakla villa sattığı 15 İrlandalı ailenin savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından, 24 Haziran 2007'de H.B. ve üvey oğlu 10 yaşındaki C.C. ile ortadan kaybolan K.C.A., dün, İstanbul Barosu avukatlarından Mustafa Demiral ve Ömer Uzunçayır ile birlikte Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Bodrum Adliyesi'ne sevk edilen ve savcı Talip Özdemir'in sorgulamasından sonra, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan K.C.A., cezaevine gönderilmek için ekip otosuna bindirilirken gazetecilerin soruları üzerine, sinirli bir şekilde, “Ne öğrenmek istiyorsunuz ki! Öğrenmek istediğiniz herşey zaten gazetelerde var” diyerek, tepki gösterdi.

PARTİ ÇALIŞMALARI NEDENİYLE KAYIPLARMIŞ

K.C.A. ve karıs H.B.'nin avukatları Mustafa Demiral ve Ömer Uzunçayır, adliye önünde, gazetecilere ilginç açıklamalarda bulundu. Avukat Demiral, yaklaşık bir aydır kayıp olan müvekkillerinin kaçmadıklarını, destek verdikleri bir partinin (Genç Parti) çalışmaları nedeniyle, teslim olmayı ertelediklerini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Demiral, müvekkillerinin hesabına şu ana kadar yabancılar tarafından yaklaşık 4 milyon pound yatırıldığını ve bunların banka hesaplarında kayıtlı olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“K.C.A. ve H.B. bu paranın tamamını villa inşaatına yatırdı. Keşif yapılınca bu paraların yatırım olarak kullanıldığı ortaya çıkacak. Mal sahibi ile anlaşmazlık nedeni ile tapular verilemedi. İrlanda'daki şirkete ve Kevın O’Keine yapılan ödemelerden K.C.A. ve eşi sorumlu tutulamaz. Ancak, K.C.A. 100 yıl yatsa da, yabancılara tapuları mutlaka verilecek. K.C.A.'nın tutuklanmasına itiraz edeceğiz.”

‘TEDAVİSİNİ YAPTIRIYOR’

İki yıl önce taksi şoförlüğü yaparken, geçen yıl tanışarak evlendiği H.B.'ye The Marmara Otel'de 35 bin YTL'lik düğün yaparak dikkat çeken K.C.A.'nın diğer avukatı Ömer Uzunçayır ise, hakkında yakalama emri çıkarılan H.B.'nin MS hastalığı ile mücadele ettiğini, bu nedenle ifade vermeye gelemediğini öne sürerek, şöyle konuştu:
“H.B. aynı zamanda hamile. Ancak, şu an kendisinin nerede olduğunu bilmiyoruz. Zaten bilsek de söylemeyiz. Ancak, villalardan yapılan ve elde edilen satışlardaki maddi birikimini İsviçre ve Almanya'daki bankalarda nasıl değerlendireceğinin hesabını yapıyor olabilir.”

Haberin Devamı

İRLANDA POLİSİ VURGUNU ARAŞTIRIYOR

İrlanda ve İngiltere'de emlak ofisi sahibi olan Kevin O'Klein aracılığı ile geçen yaz aylarında tatile gelerek Bodrum Gündoğan ve Didim'deki Golden Beach Tatil Sitesi'nden K.C.A. ve H,B.'den villa satın alarak yaklaşık 505 bin pound ödeyen İrlandalı 36 yaşındaki Clifford Moore, 41 yaşındaki Lloyd Aluen, 49 yaşındaki Thomas Barry, 64 yaşındaki Margaret Barry, 68 yaşındaki John Moore’un ve isimlerinin gizli kalmasını isteyen 3 İngiliz'in daha dolandırıldıklarını ileri sürerek, Türkiye'deki avukatları Özlem Aslanparçası aracılığıyla dava açtıkları ortaya çıktı.
Avukat Özlem Aslanparçası, “Müvekkillerim, 4 ay önce satın aldıkları villalara gelip, yerleşmişler. Ancak, bir süre sonra, site yöneticilerinin evin başkalarına ait olduğunu ve boşaltmaları gerektiğini söyleyince dolandırıldıklarını anlamışlar. Ellerindeki tapular da sahte çıkmış. Bu nedenle, adli makamlara başvurduk. Müvekkillerimden öğrendiğime göre İrlanda polisine bu konuda 80'in üzerinde müracat olması üzerine, geniş çaplı soruşturma başlatılmış” dedi.

Haberin Devamı

VİLLALARINA BASKIN YAPILMIŞTI

Bodrum ve Didim'de, son 2 yılda, İngiltere ve İrlanda'da faaliyet gösteren bir emlak şirketi aracılığıyla sahte evrak, ve tapularla lüks villa sattıkları öne sürülen K.C.A. ve karısı H.B.'nin Bitez Beldesi Burak Siteleri'ndeki villarına, geçen ay jandarma ve polis tarafından baskın düzenlendi.

Çiftin üvey çocuklarıyla birlikte, operasyondan 2 saat önce 48 UT 404 plakalı cipleriyle villadan ayrıldıkları belirlendi. Çilingir yardımıyla girilen villada yapılan aramada ele geçirilen bir çelik para kasası, bilgisayarlar, H.B.'ye ait 14 banka cüzdanı, 2 çanta dolusu sahte tapu, noter sözleşmeleri, mühür , pasaport, kaşe ve imar planları, haritalar ile villanın otoparkındaki 06 KYG 61 plakalı lüks otomobiline el konuldu.

Haberin Devamı

İrlanda ve İngiltere'deki emlak ofisinde vilları pazarladığı ileri sürülen Kevin O’Klein, Bodrum'da gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!