Bodrum'da sel isyanı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda sel isyanı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 24, 2011 10:39

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde geçen ay meydana gelen sel felaketinden en çok etkilenen Bitez ve Ortakent-Yahşi beldelerindeki turistik tesislerin zararının 2 milyon lirayı bulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

EÅžYALARI YAKTILAR / FOTO GALERÄ°

Otellerde kullanılamaz hale gelen eşyalar çöpe atılırken bir bölümü bahçelerde yakıldı. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, muafiyet olduğunu ileri sürerek zararın ancak yüzde 40’ını ödemek isteyen sigorta şirketlerine dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Bodrum’da 27 Ocak’taki sel felaketinde Bitez, Ortakent- YahÅŸi ve Yalı beldelerinde, aralarında 5 yıldızlı otellerin de bulunduÄŸu 45 turistik tesiste onarım çalışmaları baÅŸladı. Birçok otelin kullanılamaz hale gelen eÅŸyalarını çöpe atıldı, bazıları da çalışanlar tarağından bahçelerinde yakıldı. Â

Bodrum Ticaret Odası Başkanı ve Ortakent-Yahşi Yalısı’ndaki Club Müsgebi Otel’in işletmecisi Mahmut Kocadon, tesisin alt katındaki 24 odanın tamamının sular altında kaldığını ve yaklaşık 140 bin liralık eşyanın kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Turizm sezonuna çok kısa süre kaldığını hatırlatan Kocadon, şöyle dedi:

"Devlet yardım etmezse, para bulup işletmesini kullanılır hale getiremeyen turizmci ne yapacak? Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan beklediğimiz desteği göremedik. Devlet acil olarak destek vermezse 15 bin yatak kapasitesine sahip turistik tesislerin çoğu kapısına kilit vuracak. Bu arada muafiyet olduğunu ileri sürerek zararın ancak yüzde 40’ını ödemek isteyen sigorta şirketlerine dava açmaya hazırlanıyoruz."

Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Onur Şahbaz da 25 turistik tesinin bugüne kadar devletten yardım alamadığını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın sözünde durmasını beklediklerini dile getirdi. Yardım istemek için Ankara’da olduğunu söyledi. DHA muhabirinin telefonla konuştuğu Şahbaz, şöyle dedi:

"Devlet yardımları sadece selden zarar gören evlerin sahiplerine yapıldı. O yardım da çok güdük kaldı. Yaklaşık 300 ev sahibine 1400’er lira verildi. Oysa evlerdeki zarar 10-30 bin lira arasında. Turistik işletmelerin sahipleri ise 5 kuruş para alamadı. Bu nedenle bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı Hikmet Yılmaz ile görüşmek için Ankara’ya geldim. Bakanlığın ve devletin desteği olmazsa işletmeler yeni sezonda kapılarını açamayacak."



YA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)



DHA-Genel - Türkiye-Muğla / Bodrum - Yaşar ANTER
2011-02-24 10:31:10

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!