Bodrum'da sahte seçmen kavgası

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda sahte seçmen kavgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 20:11

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Mumcular beldesinde, AKP Teşkilat Başkanı Gökhan Taş ve belde üyelerinin Güllük'teki orman işçilerini seçmen olarak kaydettirmek üzere AKP'li belediyenin otobüsüyle, İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Bodrum Adliyesi'ne getirmeleri olay oldu.

CHP Mumcular Belde Başkanı Mehmet Kara ve CHP İlçe Başkanı Duran Öztürk, orman işçilerinin 2 aydır beldede bulunduğunu ve seçmen olarak kayıt edilemeyeceklerini belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Orman işçileri ise; “Belediye bizi gezdiriyor, Bodrum’u görmemiştik. Gezerken adliyedeki işlerimizi de halledelim dedik. Belediye bizim için Bodrum turu düzenledi” iddiasında bulundu.

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Güllük beldesinde sözleşmeli orman işçisi olarak çalışan yaklaşık 40 kişinin Bodrum'un AKP'li Mumcular Belediyesi'ne ait 48 UD 748 plakalı resmi otobüsüne bindirilerek, İlçe Seçim kurulu'nun da bulunduğu adliyeye getirilip seçmen olarak kaydettirilmek istenmesi tartışma yarattı. AKP'li Belde Başkanı Gökhan Taş ile Bodrum Adliyesi'ne gelen orman işçilerinin Mumcular'da ikamet etmediğini belirten Mumcular CHP Belde Başkanı Mehmet Kara ve CHP İlçe Başkanı Duran Öztürk, ‘Sahte seçmen kayıt ettirmek için belediyenin resmi aracını kullanarak’ orman işçilerini adliyeye getiren Gökhan Taş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

AKP'Lİ BELEDİYEDEN TAŞIMA SEÇMENE BODRUM TURU

Mumcular Belediyesi, otobüsünün içerisinde oturan ve kayıt işlemlerinin yapılmasını bekleyen 37 yaşındaki orman işçisi Neriman Limun, “Bizi belediyeden arabaya bindirdiler, Bodrum'u gezmeye getirdiler, Bodrum turu yaptıracaklarını söylediler. Sonrada adliyeye uğradık, biraz işimiz vardı. onları halledelim dedik” diye konuşurken, otobüs şoförü de “Ben belediyenin bir evrağını getirmek için buraya geldim, arabadaki işçilerden hiç bilgim yok” dedi.
Gazetecilerin belediyenin resmi aracındaki orman işçilerini görüntülemesine sinirlenen ve sert tepki gösteren AKP'li belde başkanı Taş ise basın mensuplarının üzerine yürüyerek çekim yapılmasını engellemeye çalıştı. Bu sırada orman işçilerinin otobüsten indiği ve farklı yerlere gitmeye çalıştığı görüldü. Gökhan Taş, “Daha önceden Mumcular orman bölgesinde çalışan işçiler kayıtlarını yaptıramadıkları ve oy kullanmak istediklerini söyledikleri için için onlara yardım amacıyla bugün buraya getirdik. Başka bir amacımız yoktu” dedi.

Mumcular, CHP Belde Başkanı Kara, “Mumcular ormanlık alanında kesim işçisi olarak çalışan işçiler, burada ikamet etmiyorlar. İki aydır bu kişileri takip ediyorduk. AKP'liler işçileri kandırıp buraya seçmen yapmak için getirdiler. Taşıma oyda dahi belediyenin resmi aracını kullanıyorlar, bunu engellemek için buraya geldik” dedi.
Belediye aracı ile gelen orman işçilerinin, belgelerinin eksik olmaması nedeniyle kayıtlarını yaptıramadan, yine geldikleri resmi plakalı belediye otobüsü ile ayrıldıkları görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!