Bodrum'da evleri su bastı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda evleri su bastı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 13:07

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Yağmurdan en çok etkilenen Turgutreis beldesinde 20 ev ve işyeri sular altında kaldı.

Haberin Devamı

Bodrum’un Turgutreis Beldesi’nde bu sabah yaklaşık bir saat etkili olan yağış nedeniyle İnlitepe deresi taştı. Dere yatağına yakın evlerin mutfak, salon ve bahçelerini su bastı. İlk tespitlere göre 20 ev ile işyeri yağmurdan zarar gördü. Metrekareye 40 kg yağış düştüğü belirtildi. Turgutreis Belediyesi İtfaiye ekipleri sabah saatlerinden itibaren gelen ihbarlar çerçevesinde evlerdeki yağmur sularını tahliye etmeye çalıştı. Su basan evlerdeki buzdolapları, çamaşır makineleri, koltuk takımları, elektrikli ev aletleri kullanılmaz hale geldi. Kadınlar sabahın erken saatlerinde sular altında kalan eşyalarını kurtarmak için uğraştı.

16 yıldır Turgutreis’te yaşadığını belirten emekli öğretmen Ayşe Durmuş, "Sabah uyandığımızda sel suları yatak odamıza kadar gelmişti. Evimizdeki tüm eşyalarımız kullanılmaz hale geldi. Korkuyoruz her an elektrik akımına kapılıp ölebiliriz. Benim zararımı kim karşılayacak? Altyapının bir an önce yenilenmesi lazım. Her yağmur yağdığında aynı sıkıntıyı yaşıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!