Bodrum'da AIDS çetesi var

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda AIDS çetesi var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bodrum'da tatil aşkından AIDS kapan İzmitli genç kızın ailesi, İstanbul'a taşındı. Olayı yerel gazetede duyuran diş hekimi Yalıncan, hastalığı, sağlık müdürlüğüne bildirmemekle suçlanırken, ‘‘Bodrum'da AIDS'lilerden

kurulu çete’’nin bilindiğini iddia etti.

İzmitli genç kıza, Bodrum'da tanıştığı sevgilisi tarafından bilerek AIDS bulaştırıldığını iddia eden diş hekimi Sedat Tuna Yalıncan, ‘‘Bodrum'da AIDS bulaştırmak için AIDS'lilerden kurulu çete var’’ iddiasında bulundu. Yalıncan, kendisiyle görüşen İl Sağlık Müdürü Arif Aşık'a da olayın doğru olduğunu, ancak isim vermeyeceğini söyledi.

Devlet Hastanesi'nde diş hekimi olarak görev yapan Yalıncan'ın yerel Özgür Kocaeli Gazetesi'nde dile getirdiği iddiasının basında yeralmasından sonra, yetkililer harekete geçti. İl Sağlık Müdürü Dr. Arif Aşık, bilgi almak üzere dün Dr. Yalıncan'ı makamına çağırttı. İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Gülnaz Ceyhan'ın da hazır bulunduğu görüşme sırasında Dr. Yalıncan, bu aileye sadece test ve tedavi konusunda nasıl bir yol izlemeleri konusunda yardımcı olduğunu belirtti. Dr. Yalıncan, şunları söyledi:

SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR

‘‘Bunun ihbarı zorunlu hastalık olduğunun bilincindeyim. Ancak bu aile, hemen İzmit'ten İstanbul'a taşındı. Ben de kendilerine onların ismini açıklamayacağıma dair söz verdim. Testler ve tedavi İstanbul'da yapıldığından, benim de bu test sonucunu sonradan öğrenmem nedeniyle herhangi bir ihbarda bulunmadım. Olay İstanbul Sağlık Müdürlüğü'ne testi ve tedaviyi yapan sağlık kuruluşu tarafından bildirildi. Bir doktor olarak zaten ben dün akşam dişini çektiğim bir hastanın adını bile onun rızası olmadan açıklayamam.’’

Dr. Yalıncan, ancak 25 yaşlarında olduğunu belirttiği genç kızın şu anda bir deri bir kemik kaldığını ve hayatının son günlerini yaşadığını bildiğini ifade etti. Görüşme sırasında daha önce Bodrum'da görev yapan doktor arkadaşlarından ilginç öyküler dinlediğini de ileri süren Dr. Yalıncan, ‘‘Bu olayın ardından temas kurduğum oradaki doktor arkadaşlar, Bodrum'da sırf AIDS virüsünü bulaştırmak için AIDS'lilerin kurduğu çeteden de söz ediyorlar. Orada araştırma yapılsa bu ortaya çıkarılabilir. Zaten orada belirlenen AIDS vakalarıyla ilgili bir rapor da Bodrum Kaymakamlığı'na verilmiş. Bunlar, ‘Ben yakalandım, başkaları da yakalansın' diye hareket ediyorlar’’ iddiasında bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Arif Aşık da Dr. Yalıncan ile bu konuda ilk kez görüştüğünü belirterek, ‘‘Bu olay hassas bir konu. Bu tür hastalar, ilgili daire müdürlüğünce ihbarı alındıktan sonra şifrelenir ve öyle takip edilir. Bu kişinin adını bakan bile bilmez. Ben de bilsem zaten açıklama yapamam. Doğru olan da budur’’ diye konuştu.

AIDS ihbarı gelmedi

İzmitli bir kıza, geçen yıl tatil için gittiği Bodrum'da tanıştığı sevgilisi tarafından bilerek AIDS hastalığı bulaştırıldığını iddia eden diş hekimi Sedat Tuna Yalıncan ile İl Sağlık Müdürü Arif Aşık arasındaki görüşmeye katılan İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Gülnaz Ceyhan, bu konuda kendilerine ihbar yapılmadığını belirtti. Dr. Ceyhan, ‘‘İhbar olsa doğrudan bana gelirdi. Ama bu tür ihbarlar, şifrelendiği için isim yine bildirilmezdi’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!