Bodrum'a yıldız yağacak

Güncelleme Tarihi:

Bodruma yıldız yağacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2006 14:43

Bodrum'da bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası Bale Festivali, dünyanın birçok ünlü dansçısını sanatseverlerle buluşturacak. Bodrum Belediyesi ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival 11 - 31 Ağustos 2006 tarihleri arasında Bodrum Kalesi'nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Açılış gösterisini 11-12 Ağustos tarihlerinde Küba'nın ünlü dansçısı, aynı zamanda İngiltere Kraliyet Balesi'nin baş dansçısı Carlos Acosta ve grubu ‘Carlos Acosta's Tocororo A Cuban Tale’ yapacak. 16 Ağustos'ta İzmir, Mersin ve Antalya Devlet Opera ve Baleleri'nin ortak programla sahne alacağı ‘Oytun Turfanda'yı Anma Gecesi’nde ünlü koreografın Yoz Döngü, Bebek ve Hürrem Sultan baleleri sahnelenecek.

Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nin klasiği haline gelen Yıldızlar Gecesi, dünya bale literatüründe isim yapmış ve çeşitli başarılara imza atmış dansçıların katılımları ile 19 Ağustos'ta gerçekleşecek. Gecede, Stuttgart Devlet Balesi, Çin Ulusal Balesi, Moskova Bolşoy Tiyatrosu Bale sanatçıları, Portekiz Ulusal Balesi, Belçika Kraliyet Balesi dansçılarının yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya Devlet Opera ve Baleleri'nin yıldız dansçıları sahne alacak.
Ünlü besteci Fazıl Say'ın ilk kez bir dans tiyatrosu için bestelediği ve bu yıl Viyana'da prömiyeri yapılan ‘Patara Quartet’ adlı çalışması 4'üncü Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nde 21 Ağustos'ta izleyicilerin beğenisine sunulacak. Elio Gervasi'nin koreografisi ile canlı performans gerçekleştirecek Say'ın müziğine ney ve kudüm gibi geleneksel sazların yanı sıra opera sanatçıları da eşlik edecek.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi, bu sezon Ankara'da prömiyeri yapılan ve izleyicilerin büyük ilgisini toplayan ‘İlkbahar Tangosu’ adlı eserle, 27 Ağustos'ta, Bodrumlu sanatseverlerle buluşacak. 3 perdelik eserde ünlü İtalyan koreograf M. Bigonzetti'nin koreografisini yaptığı Kasimir's Colours, M.Cantalupo ve K.Gdaniec'in koreografisini yaptıkları Concerto ve dünyanın sayılı koreografları arasında gösterilen R.North'un flamenko ve cazın mükemmel birleşiminden ortaya çıkan eseri ‘Entre Dos Aguas’ adlı balesi sahnelenecek.

Festival, Monte Carlo'dan Türkiye'ye ilk kez gelecek Les Ballets Trockadero De Monte Carlo'nun gösterisi ile 31 Ağustos tarihinde sona erecek. Topluluk, Kuğu Gölü, Paquita, Les Sylphides, Kuğunun Ölümü gibi klasik balenin beğenilen örneklerini sergileyecek.

Haberin Devamı

Bodrum Kalesi'nde 21.30'da başlayacak temsillerin bilet fiyatları 20 YTL'den satışa sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!