Bodrum katında sorguyu bekliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bodrum katında sorguyu bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 00:31

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara’daki operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da bulunduğu 9 kişi İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanmayı bekliyor. Kanser hastası olan odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, yolculuk tehlikeli olabilir gerekçesiyle İstanbul’a getirilmedi.

Prof. Yalçın Küçük, Nedim Şener, Ahmet Şık ve odatv yazarı Sait Çakır Organize Şube’de gözaltı işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü B Blok bodrum kattaki nezarethanelere yerleştirildi. Ankara’da gözaltına alınarak dün sabah erken saatlerde İstanbul’a getirilen odatv Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul, odatv yazarları Müyesser Yıldız ve Coşkun Musluk, odatv muhabiri İklim Bayraktar ile Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Aydın Bıyıklı da aynı şekilde gözaltı kayıtları yapılarak bodrum kata alındı. Polis ekipleri, el konulan dijital veriler ile diğer belgeleri incelemeye başladı. “Ergenekon terör örgütüne üye olmak”, “Halkı kin ve düşmanlığı sevk etmek” suçlaması yöneltilen 10 kişinin sorgusu incelemeler sona erdiğinde başlayacak. Şener ve Şık’ın avukatları, “haksız olduğu ve somut suç isnadının bulunmadığı” gerekçesiyle gözaltı kararının kaldırılması için Nöbetçi 10. Ağır Ceza
/images/100/0x0/55ea23def018fbb8f86da6f1
Mahkemesi’ne dilekçe verdi. Şener ve Yurdakul’un da emniyette susma hakkını kullanacakları billirildi.

Soğuktan şikâyetçiler

Odatv.com yazarlarından Coşkun Musluk’un avukatı Serkan Günel, şunları söyledi: “Hava soğuk. Nezarethane zaman zaman çok soğuk olabiliyor. Eğer Emniyet’te ifade vermeyi reddederse bunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Çünkü emniyette ifade vermemek sorulardan kaçmak değil, sadece sürecin hızlandırılması için. Kimsenin cevap vermekten korktuğu en ufak soru yok. Somut olarak söylenmiş bir gözaltı sebebi yok. Şüpheliler bir arada tutulmuyor. Maalesef bu süreçte çok yanlış bir uygulama var. Delilleri toplayan emniyet, delilleri inceliyor. Böylece savcı da sorularını bir polisin hazırladığı soruşturmayı yürütüyor. Biz bir an önce adli makamların önüne çıkmayı istiyoruz. Hukuki olan da budur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!