Böcek iddianamesi tamam 13 kişiye casusluk suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Böcek iddianamesi tamam 13 kişiye casusluk suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 00:29

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili olarak sürdürülen soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

13 şüpheli hakkında “siyasal ve askeri casusluk” “Haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması” suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, 43.5 yıl hapis cezası talep edildi. Şüphelilerin Fethullah Gülen’in yardımcısı olduğu savunulan Sinan D. ile bağlantılı oldukları öne sürüldü. Şüphelilerden MİT mensubu O. Ş. hakkındaki dosya ayrıldı. Savcılık şüphelilere yöneltilen “örgüt üyeliği suçlaması yönünden de soruşturmaya devam etme kararı aldı. İddianamede şüpheliler Ali Özdoğan, Serhat Demir, Sedat Zavar, Ahmet Türer, Enes Çiğci, İlker Usta’nın çalışma ofisine böcekleri yerleştiren kişiler olduğu iddia edilirken, diğer sanıklar Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, İbrahim Sarı, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Harun Yavuz ile eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın suça yardım ettikleri belirtildi. İddianamede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da müşteki sıfatıyla yer aldı.

Haberin Devamı

Ankara Adliyesi’nde böcek

Ankara Barosu’nun, Ankara Adliyesi’nin 5’inci katında bulunan Yönetim Kurulu odasında 10 Kasım 2014’te kalorifer peteğinin iç kısmına yerleştirilmiş bir adet dinleme cihazı bulundu. Baro, savcılığa suç duyurusunda bulunup şüphelilerin tespit edilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!