BM'nin Balyoz kararı hakkında konuştular

Güncelleme Tarihi:

BMnin Balyoz kararı hakkında konuştular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2013 18:46

BM, 250 Balyoz sanığının geçen sene yaptığı başvuruyu değerlendirip, taraflara bildirdi. Sanıkların yakınları BM'nin aldığı kararı Hürriyet'e değerlendirdi.

Haberin Devamı

Emekli Orgenekal Ergin Saygun’un kızı Ece Saygun: Bana göre bu ailelerin zaferi ve kadınların zaferi. Bana göre bu dava çok uzun soluklu bir dava. Biz hayatlarımızı adadık bu davaya. Adım adım, emek emek haklılığımızı herkese anlatacağız.

Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz’un oğlu ve avukatı Selim Yavuz: Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. BM bile böyle bir karar alabildiğine göre konu uluslararası kamuoyunda da ciddi anlamda tartışmalı haldedir. Yargıtay’ın artık bu ayıbı temizlemesi gerekir.

Emekli Tümgeneral Ali Deniz Kutluk’un kızı Nil Kutluk: Uluslararası anlamda bu bir zafer. BM bizim gönderdiğimiz talebe karşı bir değerlendirmede bulundu. Bizim iddialarımızın haklı olduğunu gördü. Hükümetten de bir an önce bir çözüm getirmesini istedi. Normal şartlarda, uluslararası anlaşmalara da tabi olduğumuza göre bunun dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!