BM Hariri Komisyonu Beşşar Esad ile görüşecek

Güncelleme Tarihi:

BM Hariri Komisyonu Beşşar Esad ile görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2006 11:07

Lübnan'ın eski başbakanı Refik Hariri'nin öldürülmesini soruşturan BM Komisyonu'nun Başkanı Serge Brammertz'in Suriye'nin başkenti Şam'a geldiği ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmesinin beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Şam'daki AFP muhabiri, Belçikalı savcının konvoyunun, sıkı güvenlik önlemleri altında Lübnan-Suriye sınırını sabah saatlerinde geçtiğini aktardı. BM'nin Lübnan'daki sözcüsü ise Brammertz'in Şam ziyareti hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Brammertz, Mart ortasındaki ilk raporunda, Nisan ayında Esad ve Devlet Başkan Yardımcısı Faruk El Şara ile görüşeceğini duyurmuştu. Esad da görüşmeyi doğrulamış ve “Bu bir görüşme, sorgulama değil” demişti.
Brammertz, Şubat ayında Şam'da bulunmuş ve Dışişleri Bakanı Velid Muallem ile görüşmüştü. Hariri, 14 Şubat 2005'te Beyrut'ta düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmişti. Komisyona Belçikalı savcıdan önce başkanlık eden Alman savcı Detlev Mehlis, Hariri cinayetine Suriye ve Lübnan istihbaratının karıştığına dair önemli ipuçları bulunduğu sonucuna varmıştı. Çalışmalarına Beyrut'ta Temmuz 2005'te başlayan komisyonun görevi 15 Haziran'da sona eriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!