Blues festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Blues festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Efes Pilsen Blues Festivali, 30 Ekim'de başlıyor. İstanbul'da başlayıp İzmir, Ankara, Mersin, Adana, Antalya ve Eskişehir'e uğrayacak olan festival, bu yıl ilk kez yurtdışına açılarak Romanya'nın başkenti Bükreş'e de uzanacak.

Müzikseverlere dört saatlik bir maraton sunacak olan festivalin ilk konseri 30 Ekim'de İstanbul Hilton Convention and Exhibition Center'da. Bu konser bir gün sonra 31 Ekim'de tekrarlanacak.

İzmirli müzikseverler Efes Pilsen Blues Festivali ile 2, 3 ve 4 Kasım'da İzmir Hilton'da buluşacak.

Ankara Hilton'da 6, 7 ve 8 Kasım'da, Mersin Hilton'da 11 Kasım'da yapılacak olan festival, 12 Kasım'da Adana Seyhan Oteli'nde. 9. Efes Pilsen Blues Festivali, 14 ve 14 Kasım'da Antalya Sheraton Oteli'nde, 17 ve 18 Kasım tarihinde de Eskişehir Hayal Kahvesi'nde yapılacak.

EFSANE SANATÇILAR

Festivale bu yıl da blues müziğin usta temsilcileri katılıyor. Bunlardan biri Son Seals. Arkansas doğumlu olan sanatçı döneminin en önemli müzisyenlerinden biri olan Jim Seals'ın oğlu. Henüz 12 yaşındayken profesyonel olarak davul çalmaya başlayan Son Seals, bir süre sonra da gitar çalmaya başladı. 18 yaşında bir gençken kendi orkestrasını kuran Seals, James Cotton'dan Buddy Guy'a kadar döneminin bütün ünlülerine eşlik etti. Hem gitarı hem de davulu aynı başarıyla çalan Son Seals'ın vokallerinde de son derece kendine özgü ve agresif bir stil hakim.

1973 yılında çıkardığı The Son Seals Blues Band adlı albümü, 10 yılın en önemli müzik albümü olarak nitelendirilen Seals, Live and Burning, Chicago Fire, Living in the Danger Zone gibi bir çok yapıta imzasını attı. Seals'ın en güçlü yapıtı ise Nothing But The Truth. Seals'ın ardından sırada kadın blues vokalistlerinin en önemlilerinden biri olan Sista Monica var. Baptist Kilisesi Korosu'nda gospel şarkıcısı olarak yetişen sanatçı, bu yıl çıkardığı Sista Monica adlı albümüyle 1998'in En İyi Çağdaş Kadın Blues Sanatçısı dalında W.C.Handy Ödülü'nü kazandı.

Festivalin bu yılki konuklarından biri de ‘‘geleceğin efsanesi’’ olarak tanımlanan Larry Johnson. Bir süre orduda görev yapan sanatçı, 21 yaşındayken New York'a gitti ve ‘‘işte ruhumu buldum’’ dediği Harlem'le tanıştı. Halen ‘‘Harlem benim evim’’ diyen Johnson ilk önemli çıkışını Fast and Funky adlı albümüyle yaptı.

BİLETLER SATIŞTA

9. Efes Pilsen Blues Festivali'nin biletleri İstanbul'da Vakkorama'nın Rumeli, Taksim, Suadiye, Akmerkez ve Galleria Mağazalarında satışa sunuldu. Biletler İzmir'de Vakkorama Alsancak ve Beymen Alsancak'ta satılıyor. Festival biletleri, Ankara'da 23 Ekim'den itibaren, Polo Karum, Dost Music Center, Atlanti Hi-Fi Center ve Taylan Elektronik'ten alınabilecek. Mersin, Adana ve Antalya konserlerinin biletleri 31 Ekim'de, Eskişehir konserinin biletleri de 6 Kasım'da satışa sunulacak.

Günümüzün en iyi kadın blues vokalistlerinden biri olan Sista Monica, festivalin konuklarından. (üstte) Gitarcı Larry Johnson eleştirmenler tarafından 'geleceğin efsanesi' olarak nitelendiriliyor. (ortada) Son Seals ise (sağda) sadece iyi bir gitarcı değil aynı zamanda başarılı bir davulcu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!