Blair'in oğlu da Yale'de okuyacak

Güncelleme Tarihi:

Blairin oğlu da Yalede okuyacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2006 12:28

İngiltere'de yayımlanan Mail on Sunday gazetesi, Başbakan Tony Blair'in oğlu Euan'ın, ABD'nin ünlü Yale Üniversitesinden 50 bin sterlinlik master programını burslu okuma hakkı kazandığını duyururken, bunun nasıl mümkün olabildiği sorusunu yöneltti.

22 yaşındaki Euan'ın 2 yıl süreyle ABD ve dünyanın bu en ünlü üniversitesinde uluslararası ilişkiler alanında master yapacağını kaydeden gazete, okul kaynaklarının da Euan'ın bu tür bir master programını burslu okumaya hak kazanmasının “alışılmışın dışında bir uygulama” olarak gördüklerini öne sürdü.

Bu okulun master öğrencilerinin genellikle kendi okul harçlarının yanı sıra okul süresince masraflarını da kendilerinin karşıladıklarını hatırlatan okul görevlilerinin sözlerine de yer veren Mail on Sunday, ”Euan bu tür bir burs alamamış olsaydı anne babasını daha büyük borca sokacaktı” diye yazdı.

Gazete, Başbakanlık konutu sözcüsünün de Euan'ın burs kazandığını doğruladığını, ancak bunun nasıl olabildiği konusuna açıklık getirmekten kaçındığını bildirdi.

Euan Blair, geçen yıl da Louis Vuitton'ın radyosunda staj yapmış, ailenin Paris'teki 2 milyon sterlin değerindeki dairesinde kalmış, şoförlü lüks otomobillerini kullanmış ve 40 bin sterlinlik masrafları da aile tarafından üstlenilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!