Blair’i zorlayan soru

Güncelleme Tarihi:

Blair’i zorlayan soru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2005 01:59

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Londra’ya yaptığı resmi ziyaret öncesi Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri George Papadopoulos ile görüşen Başbakan Tony Blair, 10 Downing Street’te ortak düzenlenen basın toplantısında Hürriyet’in sorduğu soruya cevap veremeyince toplantıyı izleyen basın mensuplarıyla birlikte gülmeye başladı.

Basın toplantısında, ‘Bu akşam oynanacak futbol maçının sizce sonucu ne olacak? Hangi takıma şans veriyorsunuz?’ sorusuyla şaşıran İngiltere Başbakanı önce sessiz kaldı. Toplantıyı izleyen basın sözcüsüne çaresiz gözlerle bakan İngiltere Başbakanı hangi maçtan söz edildiğini anlayamadı. Bir süre sessiz kalıp sonra gülmeye başlayan Blair’in reaksiyonu toplantıyı izleyen basın mensuplarını da güldürdü. Daha sonra arkadaşımıza dönerek ‘Bu konudaki spor yorumumu daha sonra yapsam olur mu?’ diyen Blair’in yardımına Papadopoulos yetişti. Papadopoulos, Larnaka’daki Trabzonspor-Anorthosis maçı için ‘İyi oynayan kazansın’ diyerek iki takıma şans diledi.

Blair: Üyelik Türkiye’nin hakkı

TÜRKİYE, Kıbrıs Rum Kesimi’ni Gümrük Birliği’ne dahil edecek protokolü en geç cuma günü AB Dönem Başkanı İngiltere ile imzalayacak. Dışişleri Sözcüsü Namık Tan, ‘Protokolün, Başbakan’ın Londra ziyareti akabinde imzalanmasını bekliyoruz’ dedi. İngiltere, protokolü imzalayıp, Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Oğuz Demiralp’e gönderecek. Demiralp de ‘Rum Yönetimi’nin tanınmadığına’ dair deklarasyonu iliştirerek protokolü imzalayacak. Dün Londra’ya giden Başbakan Erdoğan, bugün Blair’le AB ve Kıbrıs’ı da görüşeceğini söyledi. Erdoğan’ın Londra’ya yaptığı resmi ziyaret öncesi Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Papadopoulos ile görüşen Blair, basın toplantısında Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini desteklediklerini hatırlatırken, ‘Türkiye AB üyeliği konusunda kendisinden beklenen kriterleri yerine getirdi. AB üyeliği Türkiye’nin hakkıdır. Umarım Erdoğan’la görüşmemizde ilerleme kaydederiz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!