Bizimkiler ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bizimkiler ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2006 00:00

"Bizimkiler" dizisinde canladırdığı Sabri Bey(yönetici) karakteriyle izleyenlerin sevgisini kazanan tiyatro sanatçısı Mehmet Akan, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim Hastanesi'nde vefat etti. Sanatçının cenazesi bugün (salı) Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Ünlü tiyatro sanatçısı Mehmet Akan(67), geçen hafta karnındaki kitle nedeniyle rahatsızlanarak Okmeydanı Eğitim Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Hastanede kitlenin alınmasından sonra kanama geçirdiği belirtilen Akan, cumartesi akşamı hayatını kaybetti. 1939 yılında Şanlıurfa'da doğan ve bir süre İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde eğitim gören Akan, uzun yıllar "Bizimkiler" dizisinde apartman yöneticisi Sabri Bey rolünde oynamıştı. Ayrıca yönetmenlik de yapan Akan, "Kadının Adı Yok", "Bir İstanbul Masalı", "Gramofon Avrat", "Bez Bebek", "Yazlıkçılar", "Yıldızların Altında", "Yeter Anne", "Büyük Umutlar" ve "Aşk Oyunu" gibi bir çok dizi ve filmde de rol aldı. Sanatçının yakınlarının yurtdışında olmasından dolayı cenazesi salı günü (bugün) saat 10.00'da AKM'de düzenlenen törenin ardından, Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea62f7f018fbb8f87c97ee
Aykut Oray

Böyle bir sonuç beklemiyordum. Hiç aklıma bile gelmezdi. 15 yıl aynı dizinin içerisinde yer aldık. Ben dizi içerisinde Mehmet'in canlandırdığı Sabri Bey'e kötü davranıyorum diye, tehdit telefonları bile almıştım. Mehmet'e, "Bu sana kötü davranıyor, öldürelim mi" diye Urfa'nın Bilecik ilçesinden mektuplar geliyordu. Kendisiyle çok anımız olmuştur.

Ercan Yazgan

/images/100/0x0/55ea62f7f018fbb8f87c97f0

Bizim çalışma hayatımızın dışında çok güzel bir dostluğumuz vardı. Hastalığı döneminde de görüştük, ameliyattan sonra da biraraya geldik. Çok sağlıklı görünüyordu. Hiç böyle bir durumu beklemiyorduk. Bizim gibi oyuncular ne yazık ki gelmiyor. Herkes teker teker gidiyor. Ben de bir gün gideceğim.

 

Halit Akçatepe

/images/100/0x0/55ea62f8f018fbb8f87c97f2

Haberin Devamı

Biz Mehmet'le gerek tiyatroda gerek televizyonda çok işler yaptık. Son zamanlarda pek bir araya gelemiyorduk. Mehmet 'Bizimkiler'deki Sabri Bey'i oynamıştır ama Sabri Bey değildir. O dünyanın en şeker insanlarından bir tanesidir. O da hepimiz gibi yanında arkadaş arardı. Arkadaşlarıyla bir aradayken çok mutlu olurdu.

 

Keremcem

/images/100/0x0/55ea62f8f018fbb8f87c97f4

"Aşk Oyunu"nda aynı seti paylaştık. Yoğun bakımda olduğunu biliyordum. Ama bu kadar erken olacağını düşünmedim. Dün konser dönüşü vefat ettiğini duydum, çok kötü oldum. O bizim babamız gibiydi. Çok iyi bir insandı. Çok üzüldüm.

 

Genco Erkal

46 yıllık sanat dostumu kaybettim. Çok yönlü bir sanatçıydı. Kendisiyle Dostlar Tiyatrosu'nu kurduk ve uzun yıllar birlikte çalıştık. 12 gündür

/images/100/0x0/55ea62f8f018fbb8f87c97f6
başında bekliyorduk. Doktor iyi olacağını söylüyordu. Ama sonunda kötü haberi aldık.

Haberin Devamı

Meral Çetinkaya

Çok üzgünüm. Konuşmak istemiyorum.

Erdal Özyağcılar

Çok kötüyüm. Şu an konuşamayacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!