'BİZİM POLİS BİBER GAZI YERİNE GÜLER YÜZLÜYDÜ'

Güncelleme Tarihi:

BİZİM POLİS BİBER GAZI YERİNE GÜLER YÜZLÜYDÜ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2012 10:33

Cumhuriyet'in 89'uncu yılı olaylı bir şekilde kutlandı. Gülben Ergen ve Ece Erken İstanbul'daki etkinliklere katılırken Sibel Can, Ebru Gündeş, Murat Dalkılıç, Edip Akbayram ve Levent Kırca bayram coşkusunu sahnede yaşadı.

Haberin Devamı

"BİZİM POLİSİN BİBER GAZI YOKTU"  

İstanbul'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Gülben Ergen, fener alayı fotoğraflarını Instagram'da takipçileriyle paylaştı. Elinde Türk bayrağı ile poz veren Ergen, fotoğrafın altına "Bizim polis biber gazı yerine güler yüzlüydü" notunu düştü.

GÜLBEN ERGEN FENER ALAYINDA (FOTO-GALERİ)

ECE ERKEN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINDA

Ünlü sunucu Ece Erken, İstanbul Boğazı'ndaki bayram kutlamalarına katıldı. Erken, çektiği fotoğrafları Twitter sayfasında yayınladı.

ECE ERKEN'İN BAYRAM COŞKUSU (FOTO-GALERİ)

SİBEL CAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI KONSERİ

 MERSİN’de düzenlenen Cumhuriyet Konseri’nde sahne alan ünlü sanatçılar Ahmet Şafak ile Sibel Can, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Merkez Toroslar Belediyesi’nin organize ettiği konser Akbelen Mahallesi’nde bulunan Koray Aydın Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Konsere, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile ilçe protokolü de katıldı. İlk olarak sahneye Ahmet Şafak çıktı. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Ahmet Şafak, söylediği şarkılarla alanı bayram havasına soktu. Ahmet Şafağ’ın konserinin ardından sahneyi Sibel Can aldı. Sahneye ‘Çanta da Keklik’ şarkısı ile çıkan Sibel Can, şarkılarıyla izleyenleri coşturdu. Konseri izleyen yaklaşık 6 bin kişi zaman zaman her iki sanatçının siylediği şarkılara eşlik etti. Konsere katılan binlerce kişi ellerinde getirdikleri Türk Bayraklarını sallayarak konser alanını bayram yerine çevirdi.

Haberin Devamı

Konser sonrası konuşan Sibel Can, Mersin’de 29 Ekim’i kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise her iki sanatçıya da teşekkür ederek, "Cumhuriyet’i biz unutmadık, unutturmayacağız. Bir milletin yeniden varoluşunun simgesidir 29 Ekim" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Tuna, Ahmet Şafak ile Sibel Can’a plaket ve çiçek takdim etti. (Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA)

HAMBURG’DA LEVENT KIRCA RÜZGARI

HAMBURG ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (HADD) Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Levent Kırca Tiyatrosu “Azınlık“ adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Haberin Devamı

Eimsbüttel semtindeki Delphi Showpalast`da sahnelenen politik güldürü izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Ünlü komedyen Levent Kırca`nın hem yazıp hemde oynadığı oyunda Silivri´den Sivas davasının zaman aşımına uğramasına kadar önemli konulara değinildi. Kendine has esprileri ile izleyicileri gülmekten kırıp geçiren Kırca, oyun sonunda tiyatroseverler tarafından uzun süre ayakta karşılandı.

 Coştur “Kalbimiz Türkiye’de atıyor“

 Oyunun sonunda Kırca`ya teşekkür için bir bira kupası hediye eden HADD Başkanı Coşkun Coştur “Sizlerle bugün Cumhuriyet coşkusunu burada yaşamanın çok özel bir anlamı var. Her ne kadar gurbette olsakda kalbimiz Türkiye’de atıyor. Levent Kırca gibi bir yurtseveri aramızda görmek bizi onurlandırdı“ dedi.

Haberin Devamı

 Kırca “ Gurbetçilerle tiyatro ile iletişim kuruyoruz“

 Oyun sonrası kulisde konuştuğumuz Kırca “Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşandı. 29 Ekim yasaklandı ancak o kadar büyük tepki çekti ki bunun yasakla engelenemeyeceği anlaşıldı. Hükümet geri çekilmek zorunda kaldı. Bir anlamda golü yedi“ dedi. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmasının önemine dikkat çeken Kırca, “Yurt dışında yaşayan insanlarımız ile tiyatro ile iletişim kurabiliyoruz. Onların sıla hasretlerini bu dille gideriyoruz“ diye konuştu.

EBRU GÜNDEŞ ADANA'DA

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Adana Valiliği'nde, “Cumhuriyet Resepsiyonu” düzenlendi.

Haberin Devamı

Resepsiyona 6. Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Öte yandan, şarkıcı Ebru Gündeş, valilik tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında konser verdi.

Menderes Spor Salonu'ndaki konserde sevenleriyle buluşan Ebru Gündeş, eski ve yeni parçalarını seslendirdi.(A.A)

EDİP AKBAYRAM ANTALYA'DA

Antalya'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı ve cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi. Konyaaltı'nda başlayan fener alayı ve yürüyüşe vatandaşlar ellerindeki fenerler ve Türk bayraklarıyla katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşte “Cumhuriyetin Bekçileriyiz”, “Atatürk'ün Askerleriyiz” sloganları atıldı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, katılımcıların bayramını kutladı ve cumhuriyetin 89'uncu yılının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yürüyüşün ardından, Edip Akbayram konser verdi, havai fişek gösterisi yapıldı.(A.A)

SAHNEDE 10'UNCU YIL MARŞINI OKUDU

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında sahneye çıkan Murat Dalkılıç, şarkılarıyla hayranlarını  coşturdu.

İlçede, konser öncesi fener alayı düzenlendi. Bağlık Caddesi’nde toplanan halk, ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüdü. Karadeniz Bölge Komutanlığı askerlerinin de yer aldığı yürüyüşte kalabalık 10’uncu yıl marşını okudu. Yaklaşık 3 kilometre yürüyen kalabalık, Atatürk Anıtı’ndaki konser alanında toplandı. Sahneye çıkan Kaymakam İbrahim Çay ve Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık, halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Ardından şarkıcı Murat Dalkılıç sahneye çıktı. Dalkılıç, alanda toplanan 10 binin üzerindeki kişiyi şarkılarıyla coşturdu. Konseri sırasında kalabalığın arasında elindeki Türk bayrağını sallayan 85 yaşındaki Akgül Ünal, Murat Dalkılıç’ın dikkatini çekti. Sahneden inerek kalabalığın arasına giren Dalkılıç, yaşlı kadının elini öptü. Konserin sonunda Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ile sahnede Murat Dalkılıç’a hediyesini verdi. Başkan Posbıyık, şöyle dedi:

"Murat dalkılıç, efendiliğiyle adamlığıyla herkese örnek olan bir sanatçı. O ileri de bir numaralı sanatçı olacaktır. Bu desteği de Ereğli ve Zonguldak halkından alacaktır. Bundan sonra da delikanlı sanatçıları getirmeye devam edeceğim. 18 Kasım’daki Hamsi Festivali’nde de Volkan Konak sizlerle olacak." (İlhan ÇETİN/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!