Bizim koçun suçu ne

Güncelleme Tarihi:

Bizim koçun suçu ne
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2011 00:00

ABD’nin en saygın üniversitelerinden Penn State’in Amerikan futbolu takımı eski yardımcı antrenörünün, 15 yılda 8 çocuğa 40 kez cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Üniversite yönetimi, ‘olaya göz yummak’tan rektör ile takımı iki kez şampiyon yapan efsane koçu kovdu. Koçlarının kovulmasına isyan eden öğrenciler ayaklandı, caddeler savaş alanına döndü.

Haberin Devamı

ABD’nin Pensylvania eyaletinde bir zamanlar “Mutluluk Vadisi” olarak anılan dünyada büyük saygınlığa sahip Penn State Üniversitesi kampusuna pedofili gölgesi düştü. ABD’nin en önemli kolej ligi Amerikan futbolu takımlarından Penn State’in eski savunma antrenörü Jerry Sandusky’nin (67), görevde olduğu 1994-2009 yılları arasında henüz 10’lu yaşlarının başında çocuklara cinsel saldırıda bulunduğu belirlendi. Pedofili skandalı, iki yıl önce 11-12 yaşlarında bir çocuğun ailesinin Sandusky hakkında cinsel saldırı suçlamasında bulunmasıyla ortaya çıktı.

100 bin dolara serbest

Aile, Sandusky’nin minikler takımına aldığı çocuğu önce hediyelere boğduğunu, sonra kandırıp bir geceyi evinde geçirmeye ikna ettiğini ve tecavüze yeltendiğini iddia etti. Bu iddia üzerine açılan soruşturmada, Sandusky’nin 2000 yılında 13 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu, 2002’de 10 yaşında bir çocuğa soyunma odası duşunda tecavüz ettiği ortaya çıktı. Derinleştirilen soruşturmada, Sandusky’nin 8 çocuğa, en az 40 kez cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi. Sandusky iddiaları reddetse de geçen cumartesi günü tutuklandıktan sonra 100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Efsane koç için eylem

/images/100/0x0/55ea4c57f018fbb8f876c216

Sandusky’nin yargılanmasına önceki gün başlanırken, üniversite yönetiminin aldığı iki karar ise kentte binlerce öğrencinin katıldığı olaylara yol açtı. Üniversite yönetimi, rektör Graham Spanier ve futbol takımını 46 yıldır yönetip iki kez şampiyonluğa ulaştıran efsane koç Joe Paterno’yu (85), Bandusky’nin pedofil saldırılarını bilip müdahale etmemekle suçlayarak kovdu. Sezon sonunda emekliye ayrılacağını açıklamasına rağmen kovulan Paterno, saldırı vakalarından haberdar olmadığını iddia etti. Öğrenciler üniversite yönetiminin kararını protesto etti. Olaylar, çok sayıda polisin müdahalesi ile sakinleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!