Bizim için türban konusu kapandı

Güncelleme Tarihi:

Bizim için türban konusu kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Gürüz, tüm üniversitelerin kılık kıyafet kurallarına uyacağını belirterek, ‘‘Üniversitelerimizde türban konusu kapanmıştır’’ dedi.

75 rektörün katıldığı Rektörler Komitesi toplantısı, dün Konya'da başladı. Rektörler Komitesi ve Üniversitelerarası Kurul toplantıları için kente gelen rektörler, Atatürk Anıtı'na gittiler. Çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Selçuk Üniversitesi merkez binasındaki Senato Salonu'nda Rektörler Komitesi toplantısına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Dr. Fethi Toker de katıldı. Basına kapalı olarak yapılan toplantı 1 saat 45 dakika sürdü. Toplantıda rektörler, üniversitelerindeki sıkıntıları YÖK Başkanı Prof.Dr. Kemal Gürüz'e aktardılar. Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Şarlak, ‘‘Benim üniversitemde türban sorunu, kılık kıyafet sorunu kalmadı. Herkes kurallara uyuyor. Uymayanı affetmem, yasaları uygularım’’ dedi.

Toplantıdan sonra YÖK Başkanı Kemal Gürüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘‘İçeride üniversitelerimizin meselelerini konuştuk. İstişari bir toplantı yaptık. Söyleyeceklerim bu kadar’’ dedi. Gürüz, türbanla ilgili bir soru üzerine, ‘‘Üniversitelerimizde türban konusu kapanmıştır. Yüksek yargı organlarının kararlarının kararlılıkla uygulanması konusunda rektörler komitesi kararlıdır’’ diye konuştu. Gürüz, türban konusunun rektörlerin inisiyatifine bıraktığının söylendiği hatırlatılınca, ‘‘Yüksek yargı organlarının kararları herkesi bağlar. Kararların gerekleri kararlılıkla yerine getirilmektedir. Beni de bağlar, rektörleri de’’ karşılığını verdi. Gürüz, ‘‘Papaz okulları mı açılıyor?’’ sorusunu ise ‘‘İstanbul üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde dünya dinleri bölümü açıldı. Buradan hangi din adamı yetiştirileceğine oradaki meslektaşlarımız karar verir. Bu bölümü papaz okulu açıldı diye yorumlamamak lazım’’ diye yanıtladı.

YÖK Başkanı Kemal Gürüz, 75 rektörün katıldığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, üniversitelerin kılık kıyafet yönetmeliğine uyacağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!