Biz kazandığımızda Atatürk kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Biz kazandığımızda Atatürk kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2007 00:00

CHP Lideri Baykal, partisinin aday tanıtım toplantısında "Bu seçime parti seçimi gibi bakamayız, Türkiye için milli takım olarak oynayacağız. Seçimi kazandığımızda Atatürk de kazanmış olacak" dedi. Baykal, Başbakan’a karakterini ispatlamaya ihtiyacı olmadığını da vurguladı.

CHP’nin milletvekili adayları, sunuculuğunu Ahmet Selçuk İlkan’ın yaptığı ve Ferhat Göçer’in sahne aldığı bir organizasyonla dün genel merkez binasında tanıtıldı. 550 milletvekili adayının büyük çoğunluğunun katıldığı tanıtım toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, sahnede sanatçılarla beraber 10. Yıl Marşı’nı söyledikten sonra, "Seçimleri kazandığımızda, Mustafa Kemal Atatürk de kazanmış olacak" dedi. Baykal, şunları söyledi:

ULUSAL BÜTÜNLÜK İÇİN

Bilmelisiniz ki, seçimleri sadece biz kazanmış olmayacağız. Kazandığımızda bizimle birlikte, Türk halkı, Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk kazanmış olacak. Önümüzdeki seçimlerle ülkenin ulusal bütünlüğü ve siyasi kimliği de karara bağlanmış olacak. Çünkü, Türkiye’nin, bugünkü yaklaşımla yönetilmesi halinde ulusal bütünlüğümüze yönelik tehlikelerin ne olacağını tahmin etmek bile güçtür.

MİLLİTAKIMGİBİYİZ

AKP hükümeti döneminde yolsuzluk ağı şebekeleri topluma egemen oldu. Ali Dibo kavramlaşarak, AKP’nin markası haline geldi. Bu noktada Türkiye’de yeniden üretime ve kalkınmaya önem verecek bir iktidara ihtiyacı var. Dolayısıyla bu seçimlere parti seçimleri gibi bakamayız. Bu seçimlerde, Türkiye için oynayacağız. Milli takım olarak oynayacağız.

İSPATAİHTİYACIMYOK

Başbakan, kendisine yönelik eleştirilerimize, ’karakter’ suçlaması yaparak karşılık verdi. Ne Sayın Başbakan’a ne bir başkasına karakter ispatlamaya ihtiyacım yok. Başbakan, ’Baykal’ın kimin ağzıyla konuştuğunu biliyorum’ demiş. Ne biliyorsa çıksın söylesin. Ancak unutmasın ki, ben onun kimin ağzıyla konuştuğunu biliyorum.

BARZANİ’NİNSÖZCÜSÜ

Terör konusunda nerede durduğunu, milletin bekleyişinden nasıl koptuğunu, nasıl başka bazı güçlerin telkinleri doğrultusunda politika izlediğini ve milletin bunu tespit ederek nasıl tepki gösterdiğini görüp değerlendirmelidir. İlk kez bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Türkiye’nin terör konusundaki milli tezini bir kenara bırakıp, Barzani’nin tezinin sözcüsü olarak ortaya çıkmıştır.

’10. Yıl’ korosu coşturdu

CHP Genel Merkezi’ndeki toplantıda adayların coşkusuna sanatçılar da ortak oldu. Sunuculuğu üstlenen şair Ahmet Selçuk İlkan, ’10. Yıl Marşı’nı söylemek üzere CHP Lideri Baykal’ı da sahneye davet etti. Böylece Türk Sanat Müziği sanatçıları Oktay Ertuğrul ile eşi Umut Akyürek, Türk Halk Müziği sanatçıları Faruk Demir ve Onur Akın, pop müzik sanatçısı Ferhat Göçer ile Ayten Alpman’a katılan Baykal müthiş bir koro oluşturdu. Salondakilerin de katılımıyla büyük bir coşkuyla söylenen şarkının sonunda alkışlar dinmek bilmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!