Bitsin bu işkence

Güncelleme Tarihi:

Bitsin bu işkence
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kuyruk çilesinden yakınan talasemi hastası çocuklar başhekimin odasını basarak, dertlerine çözüm istedi.

HERYERDE BÜROKRASİ

Haftalık ve 15 günlük periyodlarla kan almak için Antalya Devlet Hastanesine geldiklerinde vezne kuyruğunda beklemekten ve uzayan bürokratik işlemlerden bunalan talasemi hastası çocuklar, sonunda Başhekim Lütfü Çakıcı'yı ziyaret ederek sorunlarını anlattılar.

ÇAKICI SÖZ VERDİ

Talasemili çocukların sorunlarını büyük bir dikkatle dinleyen Başhekim Çakıcı, bunların en kısa zamanda çözüleceği sözünü verdi. Lütfü Çakıcı, ‘‘Talasemililerin vezne ve kan alma kuyruğu sona erecek. Kendilerinden sevk ücreti alınmaması için çalışma yapılacak’’ dedi.

HASTALARA MÜJDE

Devlet Hastanesi Kan Merkezi'ne 60 bin dolar değerinde aferez cihazı bağışlandı. Cihaz zehirlenmeler, kan uyuşmazlığı vakaları ve talasemili hastalarda kullanılacak. Cihaz gelmeden önce bağış olarak toplanan önemli miktarda kan heba oluyordu.

ÇOCUKLARA SÖZ VERDİ

Başhekim Lütfü Çakıcı'nın makamında kabul ettiği talasemi hastası çocuklar, ‘‘lütfen bizi saatlerce kuyrukta bekletmeyin, dayanacak gücümüz kalmadı’’ diyerek sorunlarını anlattılar. Çakıcı, ‘‘kuyruktan kurtulacaksınız’’ diye söz verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!