Bitmeyen Festival'in Haziran etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Bitmeyen Festivalin Haziran etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yapı Kredi Sanat Festival'i geçtiğimiz yıl çehresini değiştirdi ve bir yıl süren bir festival projesiyle karşımıza çıktı. Böylece, ‘‘kısıtlı bir süreye sıkıştırılmış klasik festival,’’ anlayışından sıyrılıp bir yıl boyunca perdelerini hiç kapatmayan bir festival yaratıldı. İlk bölümü Ocak ayında başlayan festival Haziran ayında da, danstan popa, koral müzikten acid-jazz ve reggae'ye geniş bir yelpazede devam ediyor.

Yapı Kredi Sanat Festival 99'un Haziran etkinlileri Arjantinli ‘‘Anibal Pannunzio Topluluğu’’nun sunacağı Buenos Aires Tango gösterisiyle başlıyor. 8-9 Haziran Salı ve Çarşamba akşamı saat 21:15'te Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek olan dört perdelik dans gösterisinin bilet fiyatları 10 milyon, 8 milyon ve 6 milyon.

10 Haziran Perşembe gecesi yine Açıkhava Tiyatrosu'nda görülmeye değer bir konser var. ‘‘Brooklyn Funk Essentials & Laço Tayfa’’nın birlikte vereceği konser, acid-jazz, funk, funk-jazz, reggae, ska ve dub gibi türlerin başarılı bir yorumu olarak tanımlanabilir. Katibim, Konyalım, Şiş Kebap, Tin Tin Tini Mini Hanım gibi sevilen şarkıları içeren albümleri geçen yıl çok ilgi görmüştü. Bilet Fiyatları 8 milyon, 6 milyon ve 4 milyon.

VE NOSTALJİ

11 Haziran Cuma akşamı ise Açıkhava'da ‘‘nostalji’’ yaşanacak. ‘‘Nostalji’’ başlıklı gecede Peppino di Capri hayranlarını eski günlere götürüyor. 1998 yılında sanat hayatının 40'ıncı yılını kutlayan sanatçı, tüm unutulmaz parçalarıyla karşımızda olacak. Bilet fiyatları 10 milyon, 8 milyon ve 6 milyon.

19 Haziran Cumartesi akşamı saat 19:30'da, Aya İrini Müzesi'nde İstanbul Alman/Goethe Enstitüsü'nün işbirliğiyle düzenlenen ‘‘Hannover Bach Korosu’’nun konseri var. 1945 yılında şef Gustav Sasse tarafından kurulan koro, Luther kilisesinin eski koro üyelerinden, kilise müziği öğrencileriden ve kilise müziği ile ilgilenenlerden oluşuyor. Bilet fiyatları 5 milyon, 4 milyon ve 3 milyon.

Etkinlikleri izlemek isteyenler biletleri AKM, YKY Galatasaray Kitabevi, Suadiye Vakkorama ve Akmerkez Vakkorama'dan alabilir. İsteyenler aşağıdaki internet adresinden de bilet alabilirler. Bu arada bütün gösterilerden öğrencilere son kademe bilet fiyatlarında yüzde 20 indirim yapılıyor.

İnternet adresi: http://www.superonline.com.ykykultur

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!