Bitlis'te kar kalınlığı 1 metreyi buldu, 290 köy yolu ulaşıma kapandı

Güncelleme Tarihi:

Bitliste kar kalınlığı 1 metreyi buldu, 290 köy yolu ulaşıma kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 12:31

BİTLİS'te, 1 haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı, 290 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu kentte park halindeki araçlar ve tek katlı yapılar, kara gömülürken, köy yollarının açılması için de yoğun çalışma yürütülüyor.

Haberin Devamı

Bitliste kar kalınlığı 1 metreyi buldu, 290 köy yolu ulaşıma kapandı
Bitlis'te çarşamba günü başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, etkisini artırarak sürdürüyor. Dün akşam saatlerinde yeniden başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle araçlar ve tek katlı yapılar kara gömüldü. Kar yağışı ile birlikte Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediyeye ait iş makineleri ile yollarda temizlik ve genişletme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini belirtti. Hava sıcaklıklarının çarşamba geceden sonra eksi 17 dereceye kadar düşeceğini belirten yetkililer, tipi ve fırtınaya karşı sürücülerin dikkatli olmasını istedi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi'nce yapılan açıklamada ise 290 köy yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu, karla mücadele ekiplerinin 7 gün 24 saat mesailerine devam ettiği bildirildi. 9 şantiyede 75 personel ve 52 iş makinesi ile kapalı olan köy yollarının en kısa sürede yeniden ulaşıma açılacağı belirtildi. Belediye ekipleri ise mahalle yollarında çalışmalarını sürdürüyor.
Bitliste kar kalınlığı 1 metreyi buldu, 290 köy yolu ulaşıma kapandı
BİTLİS'TE AĞIR VASITA ARAÇLAR İÇİN YOLLAR KAPATILDI

Haberin Devamı

Bitlis'te etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bazı yollar ağır vasıta araçlar için ulaşıma kapatıldı. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bölgemizde ve ilimiz genelinde etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı ve kar yağışı şiddetinin son saatlerde iyice artmasından dolayı, Tatvan-Gevaş, Adilcevaz-Bitlis, Güroymak-Bitlis ve Baykan-Bitlis Karayolları ağır vasıta araçlar için geçici süre ile çift taraflı olarak ulaşıma kapatılmıştır. Diğer araçlarımızın ise seyir güvenliğinin tehlikeye düşmemesi ve yolların kapanmaması için kurallara riayet etmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önemle duyurulur" denildi.

Bitliste kar kalınlığı 1 metreyi buldu, 290 köy yolu ulaşıma kapandı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!