Bitlisliler, Ramazan ayını susuz geçiriyor

Güncelleme Tarihi:

Bitlisliler, Ramazan ayını susuz geçiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2007 14:22

BİTLİS'te yaşanan içme suyu kesintileri, kent halkına zor anlar yaşatıyor. Ramazan ayında susuz kalan Bitlisliler, su ihtiyaçlarını eski çeşmelerden karşılamak zorunda kalıyor.

Zeydan Mahallesi Muhtarı Hikmet Kandemir, mahallenin salgın hastalıklarla karşı karşıya kaldığını belirterek, bunun sorumlusunun belediye olacağını söyledi. Bitlis Belediyesi Su İşletme Müdürü Mehmet Çiçek ise uygulanan kesintinin herkese eşit su verilmesi ile ilgili olduğunu söyledi.
Bitlis'in Zeydan Mahallesi'nde yaşayanlar sabah saatlerinde içme suyunun kesilmesi nedeniyle eski çeşmeleri kullanmaya başlandı. Eski çeşmenin suyunun sağlıklı olup olmadığını bilmediklerini belirten mahalle sakinleri belediyenin konuya bir an önce çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. 7 bin 500 kişinin yaşadığı mahallede uzun süreli uygulanan su kesintisi nedeniyle günlük ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten mahalle sakinleri, Ramazan ayında susuz bırakıldıklarını söyledi. Zeydan Mahallesi Muhtarı Hikmet Kandemir, susuzluğun giderilmesi için birçok kez belediye yetkililerine başvurduklarını söyledi. Kandemir, mahallenin salgın hastalıkla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Uzun zamandan beridir devam eden su sorununu defalarca belediyeye ilettik. Ancak bugüne kadar bir çalışma yapılmadı. Her defasında su sorununu çözeceğiz diyorlar ama sorun her geçen gün büyümeye devam ediyor. Vatandaşlar mahallede bulunan asri çeşmeleri kullanmak durumunda kalıyor. Buralarında kaynakları belli değil. Sular sağlıklı mı, değimli? Bilemiyoruz. Eğer sular sağlıksızsa mahalle büyük bir salgın hastalıkla karşı karşıyadır. Bunun sorumlusu kim olur bilemiyoruz” dedi.
Bitlis Belediyesi Su İşletme Müdürü Mehmet Çiçek ise uygulanan kesintinin herkese eşit su verilmesi ile ilgili olduğunu belirterek, “Mahallede uygulanan su kesintileri depolardaki su seviyesinin düşürülmemesini sağlamak amacıyla yapılıyor. Özellikle Ramazan ayına girdiğimiz bugünlerde kesintileri iftar ve sahur programına uygun yapıyoruz. Bu uygulamayı yapmazsak mahallenin bir kısmı su alacak diğer kısımları ise hiç su alamayacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!