‘Bitcoin Safiye’ hâkimi şikâyet etti

Güncelleme Tarihi:

‘Bitcoin Safiye’ hâkimi şikâyet etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 07:00

Aydın’da ‘Bitcoin Safiye’ olarak da tanınan Safiye Gökçe Yüce (48), 40 kişiyi yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla 135 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmıştı.

Haberin Devamı

Yüce dava sonunda toplam 81 yıl hapis ile 394 bin 300 TL para cezasına çarptırılmıştı. Hakkında verilen karar istinafta bozulan Yüce, 52 gün sonra tahliye edilmişti. Bunun üzerine Yüce, avukatları aracılığıyla Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) kendisini yargılayan Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimini 29 Kasım’da şikâyet etti. Şikâyet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

‘OBJEKTİF KARAR VEREMEDİ’

“Hâkimin gerek Aydın’ın küçük bir yer olmasından kaynaklı toplum baskısından gerekse dosyanın medyada fazla yer bulmasından gerekse birtakım katılanların adliye personeli olmasından dolayı objektif bir karar veremediği kanaatindeyiz. Hukuken geçerli olmayan bir tutuklama kararı olmadan müvekkilin cezaevine girmesine sebebiyet verildiğinden dolayı ilgililer hakkında, ilgili dosya istinaftan dönmeden önce tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur. Hâkimin CMK 24. Maddesi gereği öncelikle dosyadan çekilmesi aksi halde hâkimin reddini talep ederiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!