'Bisiklet'le ipi göğüsledi

Güncelleme Tarihi:

Bisikletle ipi göğüsledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 16:09

8. Metro Group Kısa Film Yarışması’nda ipi Serhat Karaaslan “Bisiklet” filmi ile göğüsledi!

Haberin Devamı

TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle METRO Group tarafından düzenlenen yarışmada birinciliği Kadir Has Üniversitesi’nden İ. Serhat Karaaslan “Bisiklet” isimli kısa filmi ile elde etti.
8. METRO Group Kısa Film Yarışması’nın yoğun katılımla düzenlenen Ödül Törenini ünlü oyuncu Ahu Türkpençe sundu.

TÜRSAK Vakfı ve METRO Group’un sinema dünyasında “Kısa Film Oskarları” olarak tanınan METRO Group Kısa Film Yarışması, bu yıl sekizinci kez muhteşem bir ödül töreni ile sonuçlandı. Yeni nesil genç sinemacılardan, sektörün en tanınan ve prestijli isimlerine kadar birçok kişinin katıldığı gecede, oyuncu Ahu Türkpençe’nin keyifli sunumuyla genç sinemacıların hayallerini süsleyen ödüller sahiplerini buldu.

Bisikletle ipi göğüsledi

Haberin Devamı

Konu sınırlaması olmayan ve sinema öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada, “Bisiklet” ile birinciliği kazanan Kadir Has Üniversitesi öğrencisi İ. Serhat Karaaslan Londra New York Film Akademisi’nde burslu sinema eğitimi kazandı. “Veda” isimli kısa filmi ile İkinci olan Ankara Üniversitesi öğrencisi Eren Ataç 2 bin Euro kazanırken, “Kukla” isimli filmiyle üçüncü olan Marmara Üniversitesi öğrencisi Kemal Tezcan 1 bin Euro para ödülü elde etti. Mansiyon ödüllerini ise, Ege Üniversitesi öğrencisi Ömer Sinir “38 Derece” isimli kısa filmiyle ve Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Günde Derin Kıvaner “Beni Seviyorum” isimli kısa filmiyle elde etti.

Türkiye’den dünyaya farklı renkler sunma potansiyeli taşıyan yönetmen adayı sinema öğrencilerinin, uluslararası platformlarda eğitimine ve Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan “METRO Group Kısa Film Yarışması” 8 yıllık tarihinde bir rekora imza atmıştı. Genç sinemacılar, herhangi bir tür sınırlaması olmaksızın, kurmaca (fiction), deneysel, belgesel ve animasyon  türündeki projeleri kabul eden “METRO Group Kısa Film Yarışması”na 131 projeyle başvurdu.  Tevfik Başer, Nebahat Çehre, Atilla Dorsay, Ceyda Düvenci, Cansel Elçin, Ömür Gedik, Yekta Kopan, Yusuf Kurçenli, Selçuk Yöntem ve TÜRSAK Vakfı Başkanı

Haberin Devamı


Engin Yiğitgil gibi kendi dallarında büyük başarılara imza atmış isimlerin jüri üyesi olarak görev aldığı projenin ödül törenini, ünlü oyuncu Ahu Türkpençe sundu.

Ödül gecesinde konuşan Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Akın Bayer, sinemaya olan desteklerini “Bu yıl rekor katılım ile 131 öğrencimiz yarışmaya başvuruda bulunmuştur. Başvuru sayısının fazlalılığı Türkiye’de sinema sektörünün her yıl büyüyerek geliştiğini göstermektedir. 7 yıldır ilk üçe giren ve New York Film akademisinde eğitim veya para ödülü alan değerli genç arkadaşlarımız sinemada şimdi çok önemli başarılara imza atmaktadır. Kendileri ile gurur duyuyoruz. Bu başarılarında bizlerin de biraz olsun katkısı olduğunu bilmek bizleri mutlu ediyor.” sözleriyle dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!