Birlikte yaşadığı kadını sokak ortasında öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Birlikte yaşadığı kadını sokak ortasında öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 09:55

MALTEPE’de, aralarında çıkan tartışmada kendisini ittiğini öne süren Tarık E. , birlikte yaşadığı iki çocuk annesi Şehri Filiz’i cadde ortasında bıçaklayarak öldürdü.

Haberin Devamı

İddiaya göre, 26 yaşındaki Tarık E, kocasından 3 yıldır ayrı yaşayan Şehri Filiz (31) ile Fındıklı Mahallesi, Başıbüyükyolu Caddesi üzerinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı Saat 01.00 sıralarında tartıştı. Bu sırada Şehri Filiz’in kendisini ittiğini öne süren Tarık E. bıçağını çekerek saldırdı. Boynuna ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle Şehri Filiz ağır yaralanırken Tarık E. olay yerinden kaçtı. Vatandaşlar kanlar içinde Şehri Filiz’i görmeleri üzerine durumu polise ve 112 Hızır Acil’e bildirdi.

Olay yerinde inceleme yapan polis, cinayette kullanılan ekmek bıçağını buldu. Ambulansla Fatih Sultan Mahmet Hastanesi’ne kaldırılan Şehri Filiz burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, önce Şehri Filiz’in kocası Erol Filiz’in ifadesine başvurdu. Erol Filiz, eşi Şehri Filiz’in kendisinden ayrı yaşadığını söylemesi üzerine polis soruşturmayı derinleştirdi.

Polis, Şehri Filiz’in yakınlarının ifadeleri üzerine Tarık E ile birlikte yaşadığını öğrendi. Bunun üzerine polis, Tarık E’yi Maltepe’deki kaldığı evinde gözaltına aldı. Maltepe Asayiş Şube Büro Amirliği’nde sorgusu süren Tarık E. ilk ifadesinde tartıştıklarını ve kendisini ittiği için Şehri Filiz’i bıçakladığını söylediği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRILIYOR

Adana'da kurulu İnsani  Değerleri Yüceltme Derneği tarafından hazırlanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve  Ayrımcılığın Önlenmesi Projesi” ile kadınlar hakları konusunda  bilgilendirilerek, farkındalık yaratılacak.

Dernek üyesi ve proje koordinatörü Sibel Akdemir, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, son günlerde kadına yönelik şiddet ve suçların kamuoyunca  tartışıldığını belirterek, insani değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmayan şiddet  ile mücadeleyi öncelikli bir konu olarak ele aldıklarını söyledi.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik  Programları Merkezi (Ulusal Ajans) Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde  Romanya ve Polonya ortaklığıyla bir proje hazırladıklarını ifade eden Akdemir,  projenin kadına yönelik şiddetin ve ayırımcılığın önlenmesi konusunda farkındalık  yaratarak kamuoyu oluşturmayı amaçladığını, bu kapsamda çeşitli eğitim  çalışmaları yapılacağını ifade etti.

Projenin hedef kitlesinin şiddete uğrayan hiçbir ekonomik gücü olmayan  kadınlar olsa da, asıl kitlenin Adana ve çevresindeki tüm kadınlar olduğunu  anlatan Akdemir, şunları kaydetti:

“Şiddetin nedenlerini ve kaynağını araştırmak için bölge genelinde ve  proje paydaşlarının bulundukları ülkelerde aynı anda önce kadın öğretmenlerden ve  bankacılardan başlamak üzere anket çalışması yapılacak. İkinci adım olarak  çalışmayan hiçbir şekilde ekonomik özgürlüğü olmayan dezavantajlı kadınlara anket  uygulanacak. Anket sonuçlarına göre çıkan istatistik verilere dayanarak proje  paydaşlarıyla birlikte Türkçe ve İngilizce kitapçık hazırlanacak. Proje ile aile  içi şiddetin nedenleri, çözüm önerileri, kadınlara yapılan pozitif ayrımcılık  konularında etkinlikler düzenlenerek bölge ve ülke genelinde halkın bilinçlenmesi  sağlanacak. Ayrıca şiddete maruz kalan kadınların yasal haklarını bilmeleri  konusunda kitapçık hazırlanarak bölge geneline dağıtılacak.”

Akdemir, proje faaliyetleri kapsamında yapılacak anketlerdeki bilgeleri  kullanarak ayrımcılığa uğramış, eğitimsiz, işsiz kadınlara ulaşılacağını  bildirerek, üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık bölümlerinde bu kadınlara  yönelik seminerler düzenleyerek hedef grubun kendilerine olan güvenlerini  arttırılması ve aydınlatılmasının sağlanacağını kaydetti.

Akdemir, proje ile şiddetin kaynağına inmek istediklerini belirterek,  “Şiddet çocukluktan gelen bir şey mi? Aile sorunlarından kaynaklanan bir durum  mu? Yoksa başka nedenleri var mı? bütün bunlar araştırmanın sonucunda ortaya  çıkacak. Ayrıca çalışma ile ülkeler arasındaki farklar da tespit edilmiş olacak”  dedi.

Projenin paydaşları ile 8 Mart'ta Romanya'da, Ağustos ayında Polonya'da,  ekim ayında da Türkiye'de toplanacaklarını anlatan Akdemir, elde edilecek  sonuçlara bakarak şiddetin neden kaynaklandığını bulmaya çalışacaklarını  bildirdi.
       
ANKET ÇALIŞMASI
         
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Alparslan ise projenin şu anda anket çalışmalarını  yürüttüklerini belirterek, bu çalışmada kadına yönelik ev içi şiddeti  sorguladıklarını söyledi.

Alparslan, ankete ev içi şiddeti en az gördüğü tahmin edilen grubu  sorgulayarak başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“İlk olarak eğitimli kadınlar üzerinde anket uyguladığımız için elde  edeceğimiz sonuç, ev içi şiddetin toplumdaki en düşük oranı olacak. Çünkü bunlar  eğitimli kadınlar, eşleri de eğitimli, maddi durumları iyi. Ardından hem şiddet  görenin hem de şiddeti yaratan kişinin özelliklerini öğrenmeye çalışacağız. Bu eş  şiddeti ise şiddete başvuran eşin özelliklerini yakalamaya çalışacağız. Sonra da  bu gruplara yönelik eğitimler düzenleyerek proje devam edecek. Ardından  dezavantajlı dediğimiz maddi durumu kötü ve eğitim seviyesi düşük kadınlara  anketler uygulayarak, aynı süreci gerçekleştireceğiz.”

Alparslan, Türkiye'de kadınların yasal haklarını bilmediklerini  vurgulayarak, “Elimizden geldiği kadar geniş kitlelerde şiddet konusunda  farkındalık yaratıp kadınları şiddetten korumak, şiddete maruz kaldıklarında  hangi haklara sahip olduklarını öğretmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!