Birlikte varolmak

Güncelleme Tarihi:

Birlikte varolmak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bu gece ‘‘Birlikte Varolmak’’ başlıklı bir konser verilecek. ‘‘Los Paşaros Sefaradis’’, ‘‘Jako Taragano Sinagog İlahileri Korosu’’ ve ‘‘Yakarış’’ adlı toplulukların katılacağı gecede, 700 senedir beraber yaşayan halkların müziklerinin etkileşimlerinin sonuçları sunulacak.

Konsere katılan gruplardan ‘‘Los Paşaros Sefaradis’’, İspanya'dan Osmanlı topraklarına göçerek İstanbul ile İzmir'e yerleşen Musevilerin öyküsünü anlatıyor. Topluluk, din dışı müzik yapmakla beraber ‘‘Seferad Yahudileri’’nin kültürel değerlerini araştırıp, sonuçlarını sanatseverlere ve araştırmacılara sunmayı amaç edinmiş. ‘‘Jako Taragano Sinagog İlahileri Korosu’’, sinagoglarda yer alan makamsal Türk Musikisi örneklerini otantik ve orijinal halleriyle sanatseverlere ulaştırıyor. ‘‘Yakarış’’ adlı topluluk ise Osmanlı Musikisi üzerinde günümüzün en etkin grubu olarak nitelendiriliyor.

Konserin en önemli özelliğiyse; ‘‘çift yönetimli’’ bir konser olarak, belki de dünyada bir ilki temsil etmesi. Selim Hubeş yönetimindeki ‘‘Los Paşaros Sefaradis’’, Jako Taragano yönetimindeki ‘‘Jako Taragano Sinagog İlahileri Korosu’’ ve Taşkın Savaş yönetimindeki ‘‘Yakarış’’, arka arkaya sahne alarak, aynı makamlar üzerindeki dini ve din dışı müzikleri seslendirecekler. Bu gece saat 20.00'de başlayacak konseri ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!