‘Birine ben, dördüne kamyon çarptı’

Güncelleme Tarihi:

‘Birine ben, dördüne kamyon çarptı’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 14:31

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde, alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçip kaldırımda yürüyen aynı aileden ikisi çocuk 3'ü kadın 5 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan ve 315 promil alkollü çıkan Mehmet Koyuncu, olay sonrası verdiği ifadede bir arkadaşıyla rakı içtiğini, çarptığı kişileri 2 metre kala gördüğünü söylerken, duruşmada “Ben bir kişiye çarptım, diğer dört kişiye kamyon çarptı” dedi.

Torbalı İlçesi’ne bağlı Subaşı Beldesi’nde, geçen 18 Ağustos'ta, gece yarısı meydana gelen kazada, 3 kadın ile 2 çocuk, kaldırımda yürürken kendilerine çarpan aracın altında kalarak hayatlarını kaybetti. Aracın sürücüsü 49 yaşındaki Mehmet Koyuncu'nun, kaza sonrası götürüldüğü hastanede yapılan testte 315 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Adliyeye çıkartılan Koyuncu, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 5 kişinin ölümüne neden olan alkollü sürücü hakkında, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 20 yıl hapis cezası istendi. İlk duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Koyuncu ile ölenlerin yakınları katıldı. Kazanın ardından yapılan kontrollerde aşırı derecede alkollü çıkan sürücü Koyuncu o zaman verdiği ifadesinde, “Bir arkadaşımla Torbalı'da birlikte alkol aldık. Tire'ye gitmek için yola çıktım. Hızım 70 kilometre civarındaydı. Birden önümde karartıları farkettim. Çarpmamak için çaba sarfettim ama başaramadım. Böyle olmasını ben de istemezdim. Alkolün etkisiyle bu kaza oldu. Şimdi çok pişmanım” demişti.

AYILINCA İFADESİ DE DEĞİŞTİ

Yargılaması süren Mehmet Koyuncu, bugünkü duruşmada ise ifadesini değiştirdi. Koyuncu, “Karşı taraftan kamyon geliyordu, farları gözümü aldı. Ben bir kişiye çarptım, diğer 4 kişiye kamyon çarptı ve onları önüme savurdu. Yolda karayolları çizgisi yok ve karanlıktı” dedi. Ölenlerin yakınları sanık sürücüden şikayetçi olduklarını ve en ağır cezayla cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Kaza, gectiğimiz 18 Ağustos'ta saat 01.00 sıralarında Subaşı Beldesi girişinde meydana geldi. Tütün fabrikasında çalışan Nazmiye Caner ve Güler Akpınar, 15.00-23.00 vardiyesi çıkışında kendilerini belde girişindeki Osman Dirik Parkı'nda bekleyen anneleriyle çocuklarının yanına gitti. Bu sırada parkta bulunan düğüne de katılan Akpınar ve Caner, çocuklarıyla birlikte evlerine gitmek için yola çıktı. Bu sırada dağılan düğün kalabalığıyla birlikte parkın karşısına geçip yürüyen kalabalığın arasına, petrol istasyonu bulunan Mehmet Koyuncu, yönetimindeki 35 M 6556 plakalı otomobille arkadan gelerek hızla girdi. Jandarma karakolunun yaklaşık 20 metre yakınında meydana gelen kazada, Koyuncu'nun çarparak sürüklediği yayalardan 56 yaşındaki İsmihan Akpınar, 26 yaşındaki gelini Güler Akpınar ve ilköğretim okuluna başlayacak olan 7 yaşındaki oğlu Osman Akpınar kaza yerinde hayatını kaybetti. İsmihan Akpınar'ın kızı 29 yaşındaki Nazmiye Caner ile 10 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Caner ise, Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!