Birinci Cumhuriyet’ten ikinci Cumhuriyet’çiye ödül

Güncelleme Tarihi:

Birinci Cumhuriyet’ten ikinci Cumhuriyet’çiye ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yunus Nadi Ödülleri önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Berin Nadi'nin açılış konuşmasıyla başlayan ödül törenine İstanbul'un sanat ve edebiyat çevrelerinden tanınmış isimlerin katıldı. Bu yılki Yunus Nadi Ödülleri'nde Talip Apaydın, Ahmet Cemal, Konur Ertop, Fethi Naci ve Muzaffer Uyguner'den oluşan seçici kurul, Ahmet Altan'ın Kılıç Yarası Gibi adlı yapıtını ödüle değer gördü.

İkinci Cumhuriyet'çi olarak bilinen Ahmet Altan'ın, Birinci Cumhuriyet'i savunan 75 yıllık bir gazetenin ödülünü alması sanatın politikanın üstünde olduğu gerçeğini bir kez daha vurguladı. Törende yaptığı konuşmada bu konuya dikkat çeken Ahmet Altan ‘‘Bu ödül politik yaklaşımları geride bırakarak edebiyatı herşeyden önemli kılan bir anlayışın ürünü. Bundan dolayı mutluyum. Edebiyatın politikadan daha çok önemsenmesi çok sevindirici’’ diye konuştu.

Şiir dalının Ataol Behramoğlu, Cevat Çapan, Doğan Hızlan, Atilla İlhan ve Şükran Kurdakul'dan oluşan seçici kurulu ödülü, Acının Gümüşü adlı yapıtıyla Ahmet Uysal'a verdi.

Mehmet Başaran, Vedat Günyol, Selim İleri, Tarık Dursun K. ve Sami Karaören'den oluşan öykü dalının seçici kurulu yaptığı değerlendirme sonucunda ödülü Necati Güngör'ün İyiler Genç Ölür ve Ulviye Alpay'ın Mavi Bir Merhaba adlı yapıtları arasında paylaştırdıb.

Sosyal Bilimler Araştırması dalında da Pulat Y. Tacar, Demokrasi ve Terör başlıklı yapıtıyla, Toktamış Ateş, Bedia Akarsu, Aydın Aybay, Taner Berksoy, Ahmet Taner Kışlalı, İzzettin Önder ve Erdoğan Teziç'ten oluşan Seçici Kurul tarafından ödüle değer bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!