Biracılar online öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Biracılar online öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2004 21:54

Efes İçecek Grubu, kurduğu Efes Akademi ile çalışanlarını internet üzerinden eğitecek. e-öğrenme yöntemini tercih eden şirketler arasına giren Efes, çalışanlarına ilk olarak Microsoft Ofis, kişisel gelişim, mesleki ve kurumsal eğitimler vermeyi planlıyor.

Efes İçecek Grubu, çalışanlarına e-öğrenme ile eğitim veren şirketler kervanına katıldı. Şirket, kurduğu Efes Akademi ile Türkiye genelindeki bin 520 çalışanını internet üzerinden eğitecek. 25 Şubat'ta açılan www.efesakademi.com sitesinde ilk etapta Microsoft Ofis, kişisel gelişim, mesleki ve kurumsal eğitimler verilmesi planlanıyor.

Efes İçecek Grubu İnsan Kaynakları Direktörü Adnan Aktan, kurum kültürünü tespit çalışmalarında ortaya çıkan örgütsel öğrenme istekleri sonrasında e-öğrenme fikrinin doğduğunu belirtiyor. Eğitimi insana yatırımın en güzel yolu olarak gördüklerini kaydediyor.

Daha pratik olması, esneklik sağlaması ve eğitimlere her yerden ulaşılabilmesi nedeniyle e-öğrenme yöntemini seçmişler.

Efes İçecek, internet üzerinden eğitim yanında çalışanlarına sınıf eğitimleri vermeye de devam edecek. Aktan, 2004 yılı eğitim bütçelerinin 600 milyar TL olduğunu ve geçen yıl kişi başına 17 saatlik eğitim verdiklerini söylüyor.

Efes Akademi'deki eğitimler interaktif yapılacak. Gerekli görülenlerin sınıf eğitimiyle tamamlanması planlanıyor. Site üzerinden işe yeni girenlere oryantasyon eğitimleri de verilecek. Oryantasyon eğitiminin içeriği çalışanlar tarafından oluşturulmuş.

BAYİLER DE YARARLANACAK

Efes İçecek Grubu'nun eğitim portalının oluşturulması iki yıl sürmüş ve 100 bin dolara mal olmuş. Kuruluşu içerik geliştirme hizmetleri şirketi Enocta tarafından gerçekleştirilmiş. Eğitim içeriklerinin oluşturulmasında Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden yardım alınmış.

Aktan eğitim ihtiyaçlarına göre Türkiye genelindeki bütün fabrikalarında çalışanlara eğitim vereceklerini belirtiyor. Şu anda 500 kişiye Microsoft Ofis eğitimi, 500 kişiye duygusal zeka ve 32 kişiye İngilizce eğitimi veriliyor. Bu yıl sonuna kadar yurtdışında çeşitli ülkelerdeki sekiz bira ve dört Cola fabrikasının bu eğitimlerden yararlanamasını hedefliyorlar.

Aktan, iş ortakları ve bayilerinin de Efes Akademi'den eğitim ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini aktarıyor. Yıl sonlarındaki performans değerlendirmeden sonra hangi çalışanın, hangi eğitimi alacağına karar verileceğini ifade ediyor. Efes Akademi ile kurum kültürlerinin ve değerlerinin de yayılmasını sağlamış olacaklarını dile getiriyor.

Maskotları ‘Birader’

Efes Pilsen'in eğitim portalı Efes Akademi'nin simgesi olarak 'Birader' ismi verilen maskot tercih edildi. Birayı çağrıştıran bu maskotun kabul edilmesinde çalışanların görüşleri ve tavsiyeleri alınmış. Birader, şişesi ile birayı, başındaki kep ile eğitimi simgeliyor. Birader maskotu çalışanlar ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerin katkıları sonrasında yaratılmış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!