Bira kazası

Güncelleme Tarihi:

Bira kazası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

İranlı şoför sınırı geçer geçmez kafayı çekti

Mucize: Ölü yok 46 yaralı

İRAN'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünün sürücüsü, Erzurum'da direksiyon başında uyuklayınca, geçen ay Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın temelini attığı altgeçit inşaatının çukuruna uçtu. Trafik işaret ve levhaları göremeyen, ‘yolun bittiğini’ geç farkeden hatalı sürücünün yol açtığı kazada, şans eseri ölen olmadı, 9'u ağır 46 kişi yaralandı. Çukura yuvarlanan otobüsten kaza sırasında çok sayıda bira kutuları ve votka şişesi etrafa saçıldı. Bu da otobüs yolcularının İran'dan çıktıktan sonra aldıkları bira ve votkaları yol boyunca içtiklerini ortaya koydu. İran'ın Erzurum Konsolosu Lütfullah Zakari kaza yerine saçılan bira ve votka şişelerini görmezlikten geldi.

YOLUN BİTTİĞİNİ GÖREMEDİ

İranlı turistleri Tahran'dan İstanbul'a götüren Muhammet Ali Hoşbahari yönetimindeki THR 57-850 plakalı otobüs, dün saat 02.30'da Erzurum'a girdi. Yolların boş olması yüzünden trafik ışıklarına dahi uymadan tek yönlü yolda hızla giden otobüsün sürücüsü, transit yol üzerindeki Palandöken kavşağında yolun bittiğini geç farketti. Yenişehir semtine ayrılan kavşakta alt geçit inşaatı nedeniyle diğer şeride geçmesi gereken sürücü, acı bir fren yaptı ancak otobüs 20 metre sürüklendikten sonra alt geçit inşaatı için açılan 12 metre derinlikte çukura uçtu. Gece karanlığında neye uğradıklarını anlayamayan yolcular 'imdat' çığlıkları atarken, kazayı gören yakındaki akaryakıt istasyonu işcileri, yardıma koştu. Emniyet Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Sağlık ekiplerinin anında müdahalesi ile 15 dakika içinde yaralılar Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

9'U AĞIR YARALI

İnşaat demirinin saplandığı sürücü Muhammet Ali Hoşbahari (48) güçlükle kurtarıldı. Rıza Piri (23), Nadir Sadık (27), Hüseyin Kurban (24), Seyit Bahari (25), Muhammet Paracı (26) Abullah Geren (29) Gurbanali Şahverdi (25), Ali Asgar Lotfi (23) yoğun bakımda tedavi altına alındı. Kazada hafif yaralanan 37 yolcunun ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Vali Derya Kadıoğlu, kurtarma çalışmalarını bizzat yönetti ve ‘‘Böylesine büyük bir kazada can kaybının olmaması sevindirici’’ dedi. İran'ın Erzurum Konsolosu Lütfullah Zakiri de kazandan sonra gelerek vatandaşları ile ilgilendi. Sürücünün içki ve aşırı yorgunluktan direksiyun başında uyuduğunu, bu yüzden trafik ışık, işaret ve levhalarına uymadığını belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, ‘‘Sürücü işaretleri geç farkediyor. Hızı da fazla olduğu için duramıyor. 100 metre önceki kavşağı da ışıklara uymadan geçmiş. Tamamen sürücü hatasından kaynaklananan bir kaza’’ dediler.

Tanınma korkusu

Erzurum'da yapımı devam eden altgeçit inşaatı için açılan çukura uçan otobüsten, ertafa yaralılarla birlikte kutu biralar ve votka şişelerinin de savrulması hayretle karşılandı. Hastaneye kaldırılan İranlı sarhoş yaralılar, fotoğrafları çekilirken tanınmamak için yüzlerini kapattılar. Ülkelerinde içki yasağı olduğu için İran'dan gelen turistlerin çoğu, Gürbulak'tan geçer geçmez soluğu Tekel bayilerinde alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!