Bira içtiği için arkadaşını döverek öldürene 12 yıl

Güncelleme Tarihi:

Bira içtiği için arkadaşını döverek öldürene 12 yıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 14:12

SAMSUN’da 40 yaşındaki arkadaşı Ahmet Baştürk’ü, bira içtiği için döverek ölümüne neden olan 31 yaşındaki İrfan Orman 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Orman savunmasında, “Fazla bira içtiği için kendisine kızdım. Biranın kutusuyla birkaç kez vurdum. Kendisi bana vurmaya çalışırken ben çekildim. O da yere düşüp kafasını çarptı” dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre İrfan Orman, sokaktaki büfeden bira satın aldıktan sonra içen arkadaşı Ahmet Baştürk’ü döverek öldürdü. Olay sonrası tutuklanan Orman bugün ömür boyu hapis cezası istemiyle Samsun 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. İrfan Orman savunmasında, “Aşırı derece bira içmişti. Tekrar alıp içmeye devam edince kendisine kızdım. Elinden aldığım bira kutusuyla ona bir kaç kez vurdum. Bunun üzerine beni itmeye çalıştı. Bu sırada ben çekildim ve kendisi yere düşüp kafasını betona çarptı. Daha sonra hastanede ölmüş, benim onu öldürme gibi bir kastım yoktu. Benim dövmemle öldüğünü sanmıyorum” diye konuştu.

İstanbul Adli Tıp Kurumu, Baştürk’ün kafasına aldığı darbeler sonucu öldüğünü rapor etti. Daha önceki duruşmalarda dinlenen tanıklar da, sanığın ölen Baştürk’ü tekme ve yumruklarla dövdüğünü söyledi. Bunun üzerine mahkeme, sanığı ‘etkili eylem sonucu ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!