Bir üflerim şişer kalırsın

Güncelleme Tarihi:

Bir üflerim şişer kalırsın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

Bolu’da Siteler Camii’nin imamı hakkında yardım vakfı üyelerinden Ali Öztürk’e, "Seni bir okur üflerim şişer kalırsın" diye tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

BOLU Kültür ve Yatırım Vakfı, 16 yıl önce başlattığı yardım kampanyalarıyla Karaçayır Mahallesi’ndeki Siteler Camii’nin yapımına başladı. 8 yıl önce ibadete açılan caminin imamı Ömer Dindar ile vakıf üyelerinin arası, caminin sosyal ihtiyaçları nedeniyle açıldı. Vakıf üyelerinden Ali Öztürk, İmam Ömer Dindar’ın cemaati vakıf üyelerine karşı kışkırtmak ve kendisine "Sen hiç hoca dayağı yedin mi? Seni bir okur üflerim, ne işeyebilirsin, ne büyük abdestini yapabilirsin, şişer kalırsın" diye tehdit ettiğini öne sürerek İl Müftülüğü’ne şikayet etti.
/images/100/0x0/55ea83f4f018fbb8f8850750


Şikayet üzerine İmam Ömer Dindar hakkında Bolu Valiliği’nin onayıyla soruşturma başlatıldığını açıklayan Bolu Müftüsü Ahmet Okutan ise, "Soruşturma sonunda imamın görev yeri değiştirildi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı da konuyla ilgili soruşturma açacak. Bu soruşturmanın sonucuna göre hareket edilecek" dedi.

İddiaları kabul etmeyen ve görev yeri değiştirilen İmam Dindar, "Ben sadece hocalarla uğraşmayın. Uğraşırsanız pek iyi şeyler olmaz dedim. ’Bak Ebu Lehep suresi var. Malı canı kurudu, bir tanesi de işeyemedi, çatladı patladı’ dedim. Bu olayı kendisi onur meselesi yapmış ve şikayette bulunmuş" diye kendini savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!