Bir polise müebbet istendi

Güncelleme Tarihi:

Bir polise müebbet istendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 23:56

Gezi eylemleri sırasında gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan, 269 gün komada kalan ve hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık hazırladığı iddianamede, olayda ateş açtığı tespit edilen polis memuru F.D. hakkında ‘Olası kasıtla öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından İsa Dalgıç, 15 yaşında öldürülen Berkin Elvan’la ilgili soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. 11 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayının ardından İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme iddianamenin kabul ya da reddine ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

42 KİŞİYE TAKİPSİZLİK
İddianamede Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan müşteki olarak yer aldı. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesi alınan 42 polis hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

F.D. HATIRLAMADI
İddianamede, olay tarihinde Şişli Okmeydanı’ndaki 250 kişilik grup tarafından otoyolun trafiğe kapatıldığı, gruba müdahale eden polise, göstericiler tarafından, taş, molotofkokteyli, misket, parça tesirli el yapımı bomba atıldığı anlatıldı. Dağıtılan grubun daha sonra Berkin Elvan’ın yaralandığı sokakta yeniden toplandığı belirtilen iddianamede, grubun burada da polise molotofkokteyli attığı öne sürüldü. Polisin müdahalesi esnasında kafasına gaz bombası fişeği isabet eden Berkin Elvan’ın olay yerinde yaralandığı anlatıldı.

Olaya ilişkin görüntüler üzerinde yapılan inceleme, bilirkişi raporları ve tanık beyanları doğrultusunda şüpheli polis memuru F.D.’nin tespit edildiği anlatıldı. Berkin Elvan’ın üzerinden ise 11 torpil çıktığı öne sürüldü. Polis F.D. iddianamede yer alan ifadesinde, olay günü Okmeydanı’nda görevlendirildiklerini belirterek, görevi gereği ZET silahının (gaz bombası atan silah) kendisinde bulunduğunu ifade etti. Sadece yolu trafiğe kapatan gruplara müdahale ettiklerini anlatan F.D., olay yerinde ZET silahını kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını söyledi. 

6'NCI SAVCI TAMAMLADI
BERKİN Elvan’la ilgili 25 Haziran 2013 tarihinde başlatılan soruşturmayı ilk olarak savcı Adnan Çimen, sonra Abdullah Yıldırım ve Faruk Bildirici yürüttü. Savcı Bildirici Antalya’ya atanınca, dosya yeni savcısı belirlenene kadar zorunlu işlemlerin yapılması için savcı Seyfettin Atıcı’ya verildi. Savcı Atıcı, dosyanın yeni savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın belirlenmesine kadar sadece zorunlu işlemleri yaptı. Elvan soruşturmasının beşinci savcısı Kiraz, şüpheli sayısını 3’e indirdi. Soruşturma devam ederken Savcı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında terör örgütü DHKP-C’li iki terörist tarafından şehit edildi. Soruşturma için daha sonra savcı İsa Dalgıç görevlendirildi.

BAKMADAN GEÇME!