"Bir numara"yı açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Bir numarayı açıkladı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 19:54

"Travestiler Kraliçesi Sisi" diye tanınan Seyhan Soylu: Bir numaranın Allah’tan başka biri olmadığını biliyorum.

Haberin Devamı

SÄ°SÄ° MECLÄ°S'TE / FOTO GALERÄ°

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu bu akşam "Travestiler Kraliçesi Sisi" tanınan Seyhan Soylu’yu dinledi. Soylu, 28 Şubat sürecine ilişkin bilgi vermek üzere davet edilen Soylu, toplantının başında, "Bir numaraya ulaşmak için benden başka yol yok" dedi. Soylu, milletvekillerinin, "Bir numara kim?" sorusu üzerine de, "Bir numaranın Allah’tan başkası olmadığını biliyorum" dedi.

Komisyona, avukatı ve "Bugüne kadar bizde Şubat 31 çekti" yazılı bir pardesüsü ile gelen Soylu, "Meclis’e milletvekili olarak gelmeyi düşünüyordum ama önce komisyona geldim" dedi.

MÃœSLÃœM GÃœNDÃœZ SEMPATÄ°K GELÄ°YOR

28 Şubat sürecinin kahramanları Aczimendi lideri Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı ve Fadime Şahin’i tanımadığı gibi hiç görmediğini de söyleyen Soylu, "Seversiniz sevmezsiniz ama Gündüz’ün Şahin ile polis telsizleriyle basılmasını esefle kınıyorum, bir insanın özel hayatının deşifre edilmesi çok yanlış" dedi. Soylu, Gündüz için, "Benim ürktüğüm bir insandı asasıyla falan ama şimdi fikirleri sempatik bile geliyor" dedi.

Haberin Devamı

'28 ÅžUBAT'IN GÄ°ZLÄ° KAHRAMANIYIM'

O dönem bir ajans kurmakla görevlendirildiğini, ancak ABD’de tatilde olduğu dönem işe aldığı isimlerle birlikte kendisinin de kapı dışarı edildiğini söyleyen Soylu, "28 Şubat’ın gizli kahramanı olduğunuzu söylüyorsunuz" sorusuna karşılık da şöyle dedi:

"Terörist başlarının bile kahraman ilan edildiği dönemler yaşıyoruz, evet ben de 28 Şubat’ın gizli kahramanıyım. Çiller’in Susurluk, Özer Çiller’in mafya ilişkileri, ama şimdi mağdurlar. Aktütün Karakolu basıldığında elimde bir golf topuyla dönemin komutanı için ‘müsait bir yerde oynayın’ diyecek kadar çılgın bir insanım, ama hiçbir zaman darbe, çete içinde olmadım.

CENNETE TAMAH EDENLERDEN DEĞİLİM

O tarihte sahte şıhlar şeyhler vardı, hacılar hocalar insanların göbeklerine bir şeyler yazıyordu, ben de ‘tesettüre girer istediğim tarikatı girerim’ dedim. Yatıra falan gittim ama tarikata girmedim. Ben Allah’ın cennetine tamah edenler değilim, cehenneminde yanmak isteyenlerdenim."

Haberin Devamı

"VELED-İ ZİNA" TUTANAKTAN ÇIKARILDI

28 Şubat’a ilişkin röportajlarındaki açıklamaları için, "insanlarla dalga geçiyordum" diyen Soylu, "Bir şey yapsam Taksim Meydanında asılacak kadar da onurlu ve şerefli bir insanım" dedi. Milletvekillerinin, verdiği yanıtlara ilişkin, "burada da mı ironi yapıyorsunuz" uyarıları üzerine, "İroni yapıp işi kara mizah haline getirecek bir şey yapmayacağım, yüreğimden geldiği gibi konuşuyorum" diyen Soylu, cinsel kimliğinden ötürü RP’nin yükselişinden kendisinin de endişeye kapıldığını, bu nedenle araştırma yaptığını belirterek, Hasan Mezarcı’nın Atatürk için kullandığı "veled-i zina" sözünü anımsattı. Komisyon Başkanı Nimet Baş bu söze itiraz edip tutanaklardan çıkarınca, Soylu da, "O zaman Atatürk’e hiç haketmediği sinkaflı hakaretleri yapan milletvekilleri vardı diyeyim" dedi. Sözleri konusunda sık sık uyarı alan Soylu, "Vallahi billahi bir tek sözümün cilasını bile yapmıyorum, içimi boşaltıyorum" dedi ve şöyle konuştu:

Haberin Devamı

SİZ GÜNAH KEÇİSİ ARIYORSUNUZ

"Åževket Kazan benim için, ‘onu Ä°srail’de gördüm dedi, koskoca Adalet Bakanı yalan mı söyleyecek dedim, MÄ°T Daire BaÅŸkanı Mehmet Eymür ‘Mit’çi’ dedi, o böyle diyorsa tamam dedim, bir paÅŸa eÄŸitim aldığımı söyledi, ona da tamam dedim, ne MÄ°T ne JÄ°TEM hiç bir iÅŸim olmadı, dalga geçmek için tamam dedim. AK Partili Feyzullah Kıyıklık’ın, Fadime Åžahin’e avukat bulmakta yardımcı olup olmadığı ve Veli Küçük’ü tanıyıp tanımadığı sorularına "hayır" yanıtını veren Soylu, Kıyıklık’ın, "Mahkeme kayıtlarından sordum" sözleri üzerine, "Siz yönlendiriyorsunuz, günah keçisi arıyorsunuz, ben Ergenekon davasından takipsizlik aldım" tepkisini verdi. Soylu, "SP’nin ileri gelenlerinden" dediÄŸi bir medya patronunun televizyon kanalında yöneticilik yaptığını belirterek, "Çok önemli köşe yazarlarıyla, hayatım boyunca korktuÄŸum kiÅŸilerle tanıştım" dedi. Soylu, hakkındaki iddialar için dava açmadığını da belirterek, "Allah’a bırakıyorum" dedi. Soylu’yu yanıtları konusunda zaman zaman uyaran Komisyon BaÅŸkanı BaÅŸ daha sonra oturumu beklenenden daha kısa sürede kapattı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!