Bir millet ayakta

Güncelleme Tarihi:

Bir millet ayakta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:00

Türkiye teröre karşı tek yürek oldu. Hakkari’de cumartesi geceyarısı gerçekleşen kalleş saldırının duyulmasıyla pazar sabahı başlayan gösteriler, dün de sürdü. Gümüşhane’den Edirne’ye, Samsun’dan Antalya’ya tüm Türkiye’de işini, okulunu bırakarak meydanlara koşanlar, sağanak yağmura altında bile saatlerce terörü lanetledi, hainlere karşı tek yumruk olarak kenetlendi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN  

HAKKÁRİ’de, geçtiğimiz cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 00.20 sıralarında PKK’lı teröristlerin kalleş saldırısıyla başlayıp saatlerce süren çatışmada 12 Mehmetçiğin şehit düşmesinin ardından tek yumruk olan Türkiye, dün de sokaklardaydı. Saldırı haberinin duyulmasıyla pazar sabahı Türkiye’nin her yerinde başlayan ve aralıksız dün de süren gösterilerde sokaklara akan 70 milyon, dün de ellerinde bayrak ve pankartlarla PKK terörünü lanetledi. Bazı kentlerdeki gösteriler özetle şöyle:

ADANA: Protesto eylemine, çocuğundan yaşlısına 500 şehit yakını katıldı. Şehitlerinin fotoğraflarını taşıyan, yazdıkları şiirleri okuyan ailelere lise öğrencileri de destek verdi. 50 yaşındaki şehit annesi Selma Ünal, üzerindeki asker giysisi ve asker selamıyla dikkat çekti.

KOCAELİ: Gölcük İlçesi’nde ’Teröre Lanet’ mitinginde 3 bini tersane işçisi, yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Hakkári’de şehit edilen askerler için önce saygı duruşunda bulunan kalabalık daha sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Daha sonra üzerinde Abdullah Öcalan’ın ve Bush’un fotoğraflarının bulunduğu kuklalar yakıldı.

İZMİR: Sağanak yağışa rağmen binlerce vatandaş, terör örgütü ve terör örgütüne destek verenler atılan sloganlarla lanetlendi. Birlik ve beraberlik mesajlarının da verildiği mitingde, Hakkari Yüksekova’da şehit olan 12 askerin tek tek isimlerinin okunmasına, meydandakiler tarafından "burada" şeklinde karşılık verildi.

ÇANAKKALE: Cumhuriyet Meydanı’nda Türk Bayrakları ve şemsiyeleri ile bir araya gelen kalabalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra, ’Kahrolsun PKK’, ’Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Vatan sana canım feda’, sloganları attılar. Kalabalık, şehit edilen 12 askerin isminin tek tek okunmasının ardından ’Burada’ diye haykırdı.

GAZİANTEP: Demokrasi Meydanı’nda başlayan yürüyüşe katılanlar, şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudu. Katılımcılar, Gaziantepli Piyade Komando Er Mehmet Cücük’ün cenaze törenine katılmak için Ulu Cami’ye gitti.

GİRESUN: Giresun Üniversitesi öncülüğünde 35 sivil toplum örgütünün desteğiyle düzenlenen ’teröre lanet’ yürüyüşüne 20 bin kişi katıldı.

ERZURUM: Atatürk Üniversitesi’nde oluşan tepki seline 30 bine yakın öğrenci katıldı. Yapılan protesto yürüyüşünde her biri 50 metre uzunluğunda 15’e yakın Türk bayrağının eller üzerinde taşındığı yürüyüş sırasında akademik giysileriyle etkinliğe katılan bilim adamları, öğrencileriyle birlikte slogan atarak terörü lanetledi. Rektör Prof.Dr. Yaşar Sütbeyaz, "Sabrımız tükendi" dedi.

EDİRNE: Trakya Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri, terörü lanetlemek için bir araya geldi. Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 10 bin öğrenci ellerindeki Türk bayrakları ile askeri kışlaya yürüdü. Burada bayraklarını sallayan ve ’En büyük asker bizim asker’ sloganları atan öğrencilere askerler alkışlarla karşılık verdi.

SAKARYA: Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’ndan bir grup öğrenci, Adapazarı 1’inci Piyade Tugay Komutanlığı Çark Kışlası’na yürüyerek askere destek verdi. Kışlanın önüne gelen öğrenciler saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudu. Öğrenciler adına Mehbir Elbirlik, Tugay Komutanı Tuğgeneral Seyhan Ceyhan’a iletilmek üzere Personel Yüzbaşı Abdullah Tombuloğlu’na Türk bayrağı hediye etti.

GÜMÜŞHANE: ’Hepimiz Mehmetiz’ mitingine yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ’İşbirlikçi ABD’, ’Vatan sana canım feda’, ’Hepimiz Türküz, hepimiz Mehmetiz ve ’Sabır sizin olsun, öfke bizimdir’ sloganları attı. Mitinge Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı da katıldı.

KIRŞEHİR: Düzenlenen mitinge yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Yürüyerek Ahi Meydanı’na kadar gelen kalabalık, sık sık ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Gruptan ayrılan birkaç kişi DTP il binasını taşladı.

BOLU:
Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden yaklaşık 1500 öğrenci Türk bayrakları ve sloganlarla terörü lanetledi. Şehit 12 askerin isimlerinin yazılı olduğu Türk bayraklı bir tabut taşıyan öğrenciler, Bush, Talabani, Barzani ve Öcalan’ın fotoğraflarını yaktı.

ANKARA: "Şehitleri Anma Yürüyüşü" düzenleyen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri terör saldırılarını kınadı. ODTÜ Kampüsünde toplanan kalabalık öğrenci grubu, Türk bayrakları açarak, "ODTÜ uyuma, şehidine sahip çık", , "Ne mutlu Türk’üm diyene" sloganları attılar.

ZONGULDAK: Madenci Anıtı önünde toplanan 20 bin kişi, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak terörü lanetledi. Şehitler Anıtı önünde de, şehit düşen 12 askerin isimleri okundu, ’Burada’ diye haykırıldı. 12 dakikalık saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Bayrak satışı patladı

TÜRKİYE’nin dört bir yanında terör örgütünü lanetlemek için Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan vatandaşlar, bayrak satışlarını artırdı. Erzurum’da, cadde ve sokaklar ile evler ve işyerleri bayraklarla donatıldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından gece sabaha kadar kentteki tüm elektrik direklerine yaklaşık 15 bin Türk bayrağı asıldı. CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş da, terörü lanetlemek amacıyla ev ve işyerlerine asmaları için halka 65 bin Türk Bayrağı dağıtacaklarını söyledi. Karataş, bayrakları ücretsiz vermeleri için 28 ilçe başkanına teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!