Bir kaza taksicinin hayatını kararttı

Güncelleme Tarihi:

Bir kaza taksicinin hayatını kararttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 12:23

ADANA’da taksi şoförü 28 yaşındaki Muhammet Emin Turaç, geçirdiği trafik kazası nedeniyle çalışamayacak hale gelince, eşi ve bir çocuğuyla birlikte kirasını ödeyemedikleri evlerinden çıkarıldı.

Bir taksi durağında 7 yıldır şoförlük yapan Muhammet Emin Turaç, geçen yıl ocak ayında Karslı Mahallesi’nde kullandığı 01 T 1101 plakalı taksiyle karşı yönden gelen bir minibüse çarpı. Kazada ağır yaralanan Turaç, beyin kanaması geçirdi, sağ bacağı büyük yara aldı. 1 çocuk babası taksici, ilk ameliyatı geçirdikten 5 ay sonra kendine gelebildi. Kalça kemiği parçalanan Turaç, koltuk değnekleriyle yürümeye başladı. Doktorların ‘Kesinlikle çalışmayacaksın, yoksa sakat kalırsın’ uyarısına rağmen, Turaç, hastalığı döneminde parasız kalınca tekrar taksi şoförlüğü yapmaya başladı. Koltuk değneksiz yürümesi dahi yasak olan Turaç’ın sağ kalça kemiği çalıştığı sürede yeniden kırıldı. Tekrar ameliyata alınan Turaç’a, protez kalça takıldı. Bir süre sonra yeniden ayağa kalkan Turaç, uyarıları dinlemeyince yine çalıştı. Turaç, bu kez üçüncü ameliyatı oldu. Yeniden protez kalça takılan Turaç, hastalığı döneminde kirasını ödeyemediği evin sahibi tarafından eşi 22 yaşındaki Hatice ve 5 yaşındaki kızı İlayda ile birlikte 1 ay önce evden çıkarıldı. Geçirdiği 3 ameliyattan sonra doktorun çalışmayı yasakladığı Turaç, ailesiyle birlikte sokakta kaldı.

HER GÜN BİR KOMŞUYA

Muhammet Emin Turaç, her gün bir komşularının evinde misafir olduklarını, yardımseverlerden destek beklediklerini söyledi. Turaç, “Kazadan sonra ameliyat oldum. 5 ay sonra kendime gelebildim. Doktor kesinlikle çalışmamam gerektiğini söylemişti. Ama ben parasız kalınca mecburen çalışmak zorunda kaldım. Bu sefer de, bacağım daha kötü oldu. Üstüne 2 ameliyat daha oldum. Kirasını ödeyemediğim evden de çıkartıldım. Mahallelinin günü birlik misafiri oluyoruz. Artık onlara yük olmak istemiyoruz. Çalışmaya başlayana kadar, başımızı sokacak bir ev istiyoruz” dedi. Turaç, ev eşyalarını da bir bir sattığını, her gün bir evde konuklamak zorunda kaldıkları için aile huzurlarının da kalmadığını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!