Bir Işık da onlar yaktı

Güncelleme Tarihi:

Bir Işık da onlar yaktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 00:00

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile Fotopya Fotoğraf Sanatı Portalı’nın (www.fotopya.com.tr), ekonomik sebeplerle üniversiteye devam edemeyen gençlerin durumunu hatırlatmak amacıyla düzenlediği ‘Bir Işık da Siz Yakın’ temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 1116 kişi, 3 bin 448 fotoğrafla katıldı. Hürriyet gazetesinden Sebati Karakurt, Milliyet gazetesinden Ercan Arslan, ÇYDD temsilcisi Yasemin Keskiner, Fotopya Genel Yayın Yönetmeni Nadir Ede ve Prof. Güler Ertan yarışma jürisi olarak görev aldılar. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu görevlisi olarak Serdar Akkaya ve Fotopya Fotoğraf Sanatı Genel Koordinatörü Akın Mısırlıoğlu’nun eşliğinde gerçekleşen toplantı sonucunda kazananlar belirlendi.
Oybirliği ile birinci olarak, birçok ulusal yarışmadan tanınan fotoğraf sanatçısı Ahmet Fatih Sönmez’in eseri seçildi. İkinci eser Mersin’den Duran Küçüköner’e ait. Üçüncülüğe layık görülen eser ise Malatya’dan yarışmaya katılan Furkan Yıldırım’ın.
Jüri tarafından ‘Özel Başarı Ödülü’ne layık görülen eserler ise Tacettin Yüksel, Aytaç Eyilmez, Şahin Avcı, Nuri Çorbacıoğlu, Melih Sular ve Sabriye Çelik Uğuz’a ait.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!