Bir düğün 2 anne tam 76 sabıka

Güncelleme Tarihi:

Bir düğün 2 anne tam 76 sabıka
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2007 00:00

’Ana’ lakabıyla anılan 43 suçtan sabıkalı Nazik Argın, iki sabıkası bulunan oğlunu, altı suçtan sabıkalı Sibel Özgen’le evlendirdi. İki gün süren düğünden sonra gelin ile damat hırsızlık paralarıyla alınan lüks bir Mercedes’e bindiler. Yeni gelin Özgen, Marmaris’te yankesicilik yaparken yakalandı. Bunun arkasından polis, uzun süredir takip ettiği 10’u kadın 17 üyesi bulunan çeteyi çökertti.

ANTALYA polisinin hafta içi düzenlediği "Altın Kızlar" operasyonuyla yakalanan hırsızlık çetesi lideri "Ana" lakaplı Nazik Argın’ın, geçen Haziran’da oğluna yaptığı düğünde, tarafların sabıka rekoru kırdığı belirlendi. 43 ayrı suçtan sabıkalı Nazik Argın (47), hırsızlıktan iki sabıkası bulunan oğlu Özenç Argın’ı (20), 25 suçtan sabıkalı yardımcısı Kiraz Özgen’in kızı, altı suçtan sabıkalı Sibel Özgen (19) ile evlendirdi. Böylece iki anne ile gelin ve damadın sabıka toplamı, 76 oldu.

İki gün iki gece süren ve dolarların havaya saçıldığı kır düğünü, 30 Haziran’da Afyonkarahisar Tınaztepe’de yapıldı. Çift, gelin aracı olarak da yine hırsızlıktan elde edilen paralarla alınan Mercedes marka lüks bir otomobil kullandı. Sekiz ay boyunca çeteyi takip eden polis, düğünü polis kamerasıyla kaydetti ve görüntüleri delil olarak dosyaya koydu. Yeni evli gelin Sibel Özgen, düğünden hemen sonra Marmaris’te bir turistten yankesicilik yöntemiyle para çalıp kaçarken polisler tarafından yakalandı. Özgen’in, karakoldan kocası Özenç Argın’ı cep telefonuyla arayıp "Şuradan bir çıkayım, çıktığım gün yine hırsızlık yapacağım. Hatta cezaevinin sokağında başlayacağım hırsızlığa" dediği de dinlemeye takıldı. 10’u kadın 17 çete üyesinin tutuklandığı operasyonda, hırsızlık paralarından elde edilen dört otomobil ve bankalardaki 1 milyon YTL’nin üzerindeki para ile 300 bin YTL değerinde ziynet eşyası ve çok sayıda elektronik eşyaya el konulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!