Bir dergi 38 eser

Güncelleme Tarihi:

Bir dergi 38 eser
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 00:00

Atlas Tarih Dergisi, Şubat sayısında okurlarına “Kosova’dan Birinci Dünya Harbine Osmanlı Savaşları Albümü” veriyor.

Haberin Devamı

Osmanlı tarihinde, en çok konuşulan savaşlara ait yerli ve yabancı ressamların tabloları, illüstrasyonları ve gravürleri ile fotoğraflardan oluşan albümde, 38 eser yer alıyor.

İlk eser Osmanlı’dan Rumeli’ye geçiş tablosu

Albüm, Askeri Müze arşivinde yer alan 1898’de Hasan Rıza’nın resmettiği 1353 yılında, Orhangazi yönetimindeki Osmanlılar’ın Rumeli’ye geçiş tablosuyla başlıyor. Albümdeki son eser ise Denizler Kitabevi Arşivi’nden, Birinci Dünya Savaşı yıllarından kalma bir fotoğraf. Viyana Seferi’nden Budin’in düşüşüne, Navarin Deniz Savaşı’ndan Osmanlı-Rus Savaşı’nın unutulmaz savunmalarına kadar tarihten bir çok anı albümde izlemek mümkün.

Bir dergi 38 eser


Trakya Yahudileri kapak konusu

Haberin Devamı

11’inci sayısı yayınlanan derginin kapak konusu 1934’te göçe zorlanan Trakya Yahudileri. 1923 Türk- Yunan mübadelesi, Sultan Vahdeddin’in son günlerinde yanında olan yaveri Avni Paşa’nın hatıraları ve Türk- Fransız ilişkileri de derginin konuları arasında. Dergide Prof. Dr. İlber Ortaylı, kapitülasyonlarla başlayan Türk-Fransız ilişkilerini “Osmanlı’nın Avrupa’daki İmtiyazlı Ortağı” başlığıyla yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!