Bir daha olmasın Neco!

Güncelleme Tarihi:

Bir daha olmasın Neco
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2007 10:47

Dario Moreno gibi Mustafa Taşar'ın da Neco'nun şakası sonrası öldüğü öne sürüldü.

Haberin Devamı

Eski bakanlardan Mustafa Taşar, Kurban Bayramı tatilinde asker olan oğlunu ziyarete giderken, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmişti. Ancak Taşar'ın vefatı şarkıcı Neco'yu şok etti. Neco ile Taşar'ın elim kaza sonucu hayatını kaybetmesi arasında ne gibi ilişki olabir? Bunun yanıtı star gazetesi yazarlarından Şamil Tayyar, bugünkü köşesinde veriyor. Tayyar'ın "Öldürücü şaka" başlıklı makalesinin Moreno ve Taşar ile ilgili bölümü şöyle:
 
"Geçen Cuma günü Mustafa Taşar’ı toprağa verdik. Kendi nefsime hakkımı helal ettim. Umarım kendisi de helal eder. Siyasi kimliği, eksileri, artıları bir yana, insani yönü çok güçlü biriydi. Mehmet Keçeciler’in ‘Ameliyat sonrası gözlerimi açtığımda başucumda bir eşim bir de Taşar vardı’ sözünü hiç unutmam. Seçimlerde kullandığı ‘Başın düşerse dara, Mustafa Taşar’ı ara’ sloganı da siyasi bir enstrümandan öte bu yaklaşımın yansımasıdır.

Haberin Devamı

Şimdi Taşar’ın ölüm yolculuğunda başından geçen ilginç bir öyküyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Taşar, Burdur’da asker olan oğlu Emre’yi ziyaret etmeden önce eşi Gülderen, kızı Gonca ve yeğeni Efe ile birlikte Antalya’da kısa süreli tatil yapıyor. Tatilde tercih ettikleri otel, Aksu’daki Miracle Otel. Taşar ailesi yola çıkmadan bir gün önce otelin restoranında yemek yerken sahneye Neco olarak tanıdığımız Tahir Nejat Özyılmazel çıkıyor.

Neco, daha önce tanıdığı ancak yıllardır görmediği Taşar’ı karşısında bulunca ‘Aaa sayın bakanımız da buradaymış’ diyerek tokalaşıyor. Daha sonra programına 1970’li yıllara damgasını vuran Türkçe sözlü yabancı parçaları seslendirerek başlayan Neco, programın sonuna doğru ‘Şimdi size çok sevdiğim bir şarkıcı olan Dario Moreno’nun bir parçasını söyleyeceğim’ diyor.

Şarkıyı söylemeden önce 1960’lı yılların ünlü sesi ile ilgili bir de anısını anlatan Neco, sözlerini şu espriyle tamamlıyor: ‘Benimle tanışan iflah olmuyor. Dario Moreno beni tanıdıktan iki saat sonra kalp krizinden öldü.’ Sonra Taşar’a bakarak gülümsüyor: ‘Sakın bakanım siz üzerinize almayın.’

Sabah otelden ayrıldıktan sonra Burdur’da asker oğlunu görmeye giden Taşar, akşam saatlerinde Ankara’ya doğru yol alıyor. Neco’nun esprisinin üzerinden 24 saat geçmeden Taşar’ın Afyonkarahisar’da ölüm haberi ajanslara düşüyor. Kuşkusuz, bu ölümle Neco’nun hiçbir ilgisi yoktur. Hani halk arasında ‘şom ağızlı’ tabiri vardır ya, aklıma o takılıyor ama yine de ağır geliyor bana.

Haberin Devamı

Ne diyelim? Boşluğu siz doldurun. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!