Bir cebe bir çantaya

Güncelleme Tarihi:

Bir cebe bir çantaya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2005 01:07

2 Megapiksel SONY ERICSSON K750i

Cep telefonu üreticileri teknolojiden maksimum yararlanarak, daha geniş kitleleri aynı anda birçok özellik bulundurur şekilde can evlerinden vurmaya devam ediyorlar. İşte Sony Ericsson K750i de tam bu özelliklerde bir ürün. Model aynı anda sayısal fotoğraf makinası, başta MP3 olmak üzere medya oynatıcısı, radyo, ajanda vb. özelliklere sahip. Tüm bunları kaliteli bir şekilde bir üründe bulmak ise teknoloji meraklıları için adeta biçilmiş bir kaftan.

Bizleri heyecanlandıran ayrıcalığı ise 2 megapiksel kamera ile otofokus özelliğinin bir cep telefonunda bir araya gelmiş olması. Elinizle aynı fotoğraf makinası gibi kullanılacak şekilde tasarlanmış bu cep telefonu, ufak bir hareketle anında bir fotoğraf makinasına dönüşüyor.

32 MB dahili hafızası, 64 MB’lık ‘Memory Stick Duo’ harici hafıza kartı, 4 sayısal zumu, kaliteli makro çekimi, dahili flaşı, 262 bin renkli net ekranı önemli ve göze çarpan ilk özellikleri. Bunun yanında pratik menü sistemi ile kolayca ulaşabileceğiniz, 4 ayrı çekim modu (4 resim peş peşe, panorama), makro çekimi, gece modu, zamanlayıcılı çekimi, 4 ayrı çekim efekti (siyah/beyaz, sepya), beyaz dengesi ayarları ürünü cep telefonundan fotoğraf makinasına dönüştüren diğer önemli özellikler. Çekim modları arasında yer alan Panorama çekimi ile arka arkaya çekilen üç kareyi, kendi yazılımı ile ekran üzerine kolayca bir araya getirmek ve bunu panoramik tek bir kareye dönüştürmek mümkün. İsterseniz "Çerçeveler" seçeneği ile sevdiklerinizin portrelerine hazır komik çerçeveler de ekleyebiliyorsunuz. +2/-2 EV aralığında poz telafisi bile yapabileceğiniz K750i, değişik ışık ortamlarında, makro çekimlerde bile size kaliteli sonuçlar verecek gerçekten üstün bir ürün.

Türkçe konuşan makine KODAK EasyShare C360

Tüketiciler için her artı özellik alım aşamasında kafa karıştıran, baştan çıkaran birer unsur. Bunun farkında olan üreticiler yerel farklılıkların da önemini gözardı etmiyorlar. Kodak da Türkçe mönülü EasyShare C360 ile Türk tüketicilere önemli bir avantaj sunmuş durumda. Model kullanım kolaylığı ve uygun fiyatıyla da sayısal fotoğrafçılığı herkes için cazip kılıyor.

5 megapiksel çözünürlük, 3 optik zum ve 32 MB dahili hafızaya sahip C360, tasarımı ile size rahat bir tutma ve kavrama imkanı da sağlıyor. 5 cm’lik yüksek çözünürlüklü renkli ekranı ile görüntüleri doğrudan gün ışığında bile izlemek mümkün oluyor. Dahili hafızası SD/MMC genişletme yuvası ile arttırılabiliyor. Resim çekerken ışık durumuna göre ekranında bulanıklık uyarısı vermesi, kırmızı göz düzeltme, resimleri fotoğraf makinası üzerinde kırpma, 17 kolay erişimli çekim modu ve özel Kodak renk çipi, amatör kullanıcılara kolaylık ve avantaj sağlayan özellikler. Arka yüzünde bulunan menü, inceleme (görüntüleme), silme, paylaşma, zum, 5 yollu kontrol düğmesi kullanıcılar açısından kolaylıkla ulaşılabilecek şekilde yerleştirilmiş tuşlar. Bu da modelin kullanıcı dostu özelliklerine büyük katkı sağlıyor. Model her ne kadar başlangıç ve amatör seviyesindekileri hedef alsa da, basit ve etkili menüsü meraklı kullanıcılara bazı manuel ayarlar yapma zevki de veriyor. Buradaki tek zorluk, makinanın otomatik olarak kapanması durumunda bu ayarların da sıfırlanması.

CEBIT Bilişim FUARI’NDAN manzaracı manzaraları

Amatörlere özel uzman kamera

Video kameralar konusunda profesyonel yayıncılıktaki tecrübelerini sayısal kamera serisi "e-cam"e aktaran Panasonic, miniDV’ye kayıt yapan dünyanın en küçük kamerası "NV-GS140" CeBIT Bilişim’de tanıtacak. Yüksek optik zum özelliği görüntüleri yaklaştırırken Panasonic’in SIS görüntü sabitleyici teknolojisi de titremesiz görüntüler sunuyor. Panasonic’in 3CCD teknolojisi ise en gerçek renkler ile yüksek görüntü kalitesinin çektiğiniz film karelerine yansımasını sağlıyor.

Küçük her zaman güzeldir

Sony’nin ultra ince modeli "Cyber-Shot T7" şüphesiz CeBIT Bilişim’de standın gözdesi olacak. Her tip kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabilecek teknik kapasiteye sahip olan bu alet, 2.5 inç boyutundaki ekranıyla çekilecek görüntüyü ve menüleri kullanıcıya tüm renkleriyle sunuyor. 5.1 efektif megapiksel çözünürlük, dışarı doğru açılım yapmadan kendi içinde 3x optik zum yapabilen lensi, 1 cm’ye kadar makro çekim yapabilmesi diğer özellikleri.

İncecik bir dokunuş

CASIO’nun büyük başarı yakalayan Exilim Card ürün ailesinin en yeni üyesi "S500", Hızlı Sistem’in CeBIT standında ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. CASIO Exilim Card S500, yanınızda taşıyabileceğiniz, size yük olmayacak, çok fonksiyonlu bir kamera. Objektifi kapalı iken sadece 13.7 mm kalınlığında olan Exilim EX-S500’ün üretiminde CASIO’nun Exilim serisine ait, küçük hacimlerde özel tasarım ve yerleştirme tekniği kullanılmış. 2.2 inçlik bir ekrana ve 5 megapiksel çözünürlüğe sahip cihaz kolay taşınabilir bir ürün.

Her yönüyle performans

HP’nin son yıldızı "Photosmart R717"yi yakından tanımak isteyenler CeBIT’teki HP standına gitmeli. HP Precision 3x optik zum mercek ve 6.2 megapiksel çözünürlük, mükemmel baskılar ve afiş boyutunda büyütmelere olanak sağlıyor. Ergonomik yapısı ve çelik kaplamalı tasarımıyla mekanik bir kamera hissi uyanduran cihaz, başlangıç ve amatör düzeydeki kullanıcılar için kullanıcı dostu teknolojileri ile önemli bir seçenek durumunda.

Gerçek renkler sayısal ekranda

CeBIT Bilişim’deki sayısal kamera savaşının önemli oyuncularından biri olacak "Fujifilm FinePix E500"in en önemli özelliği genişletilmiş odak menzili ile donanmış olması. 5.1 cm çapında büyük bir ekrana sahip olan FinePix E500 ile çekilen fotoğraflar rahatlıkla izlenebiliyor. İç donanımı konusunda da yeni teknikler barındıran cihaz, 4.1 megapiksel düzeyinde çekilen resimleri dosya kağıdına basma özelliğine sahip. 3.2 kat yakınlaştırma özelliği olan Fujinon objektif ile 28 mm bir geniş açı ile fotoğraf çekmenin zorluklarını ortadan kaldırıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!